Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çiftçilerimizin Mazot Maliyetinin Yarısını Biz Karşılayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çiftçiler ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda ise mazot maliyetinin yarısını bizler karşılayacağız diyerek çiftçilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Değerli çiftçi kardeşlerim beyefendiler, hanımefendiler ve sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlamaktayım. Sizleri çiftçi kardeşlerimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazi mekanda ağırlamaktan büyük gurur duymaktayım. Bu gazi mekanın etrafında 29 şehit verdik. Buralarla alakalı olarak birileri niçin yapıldı dedi, birileri yargıya gitti ama avuçlarını yaladılar. Sözlerimin hemen başında sizlerin vasıtalarıyla beraber çiftçi vatandaşlarımıza minnettarlığımızı iletmekteyim. Ak koyun ile kara koyunun belli olduğu 15 Temmuz gecesinde çiftçilerimi en önde mücadele etti. 

Bir dönem içerisinde kasketten ve kılık kıyafetten dolayı Kızılay’a alınamayanlar 15 Temmuz gecesinde Kızılay meydanı içerisinde demokrasi destanını yazdılar. Benim oyumla dağda bulunan çobanın oyu bir mi diyenlere ders verdiniz. Söz konusu vatanda gerisi teferruattır sözünü ete kemiğe büründürdünüz. Rabbim sizlerden razı olsun. Yürek sizde kürek onlarda Rabbim muhabbetimizi daim eylesin. Tarım ve hayvancılık konularında hayata geçireceğimiz projeleri sizlerle paylaşmak için buradayız. Açıklayam yeni teşvikler ve ülkemize getirisi olarak hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk getireceğiz. 

En güçlü konumda olduğujmuz zamanlarımızda bile topraktan kopamadık. Ülkemizin yükselişide çöküşüde tarımla başlamakta. Güçlü olan Türkiye’nin tarımdan geçtiğini unutmamakta fayda var. Tımar sisteminin en iyi işlediği dönemlerle alakalı olarak Osmanlı Devleti’ni asırlardır ayaktta tuttuğunuzu sistemlerin zayıflaması ile çöküş yaşadğını tarihçiler söylemekteler. Kimileri grup toplantlarında kimileri televizyonlarda tarım politikalarımızı eleştirmekte. Türkiye’nin en çok başarı sağladığı alanlardan birisi tarımdr. Tarım sistemimizin yanı sıra son 15 yıl içerisinde eğitim ve sağlıkta ülkemiz adına çağ atlattık.

300 KOYUN, TARSIM SİGORTASI, YÜZDE 10 SÜBVASYONLU KREDİ, MAZOT MALİYETİ

Çiftçilerimizin üretimlerinin maaliyetlerini azaltmak için 2003 yılında ilk defa mazot desteğini bizler başlattık.İnşallah 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını bizler ödeyeceğiz. Belkide rekabetin en çok olduğu sektörlerin başında tarım bulunmakta. Daima sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Tarım kredisi isteyenlere TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankası’ndan 300 koyuna kadar alım şansı tanıyoruz. Doğacak kuzularada alım garantisi sunuyoruz. Ayrıca TARSİM sigortasının yetiştiriciliğin ödeyeceği kısmını veriyoruz. Kırmızı et ihracatlarını karşılamak adına Ziraat Bankası aracılığıyla beraber yetiştiricilerimize yüzde 10 sübvansiyonlu kredi veriyoruz. Hayvancılıkta yeni bir döneme giriyoruz.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Acaba bizlerin yolları açılmadan çiftçinin yolu açılmadan Türkiye nasıl gelişecek ekonomimizin temeli ziraat diyoruz ama hiç icraat yok İnşAllah bu destekler olur