Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomi Açıklaması 'Serbest Piyasadan Taviz Verilmeyecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantı kapsamında ekonomide yaşanan son gelişmeler konuşuldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li iş adamlarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası ise önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ EKONOMİ AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında, ekonomide yaşanan son gelişmelere değinerek Türkiye’nin her sorunun üstesinden gelebileceğini söyledi. Bu kapsamda büyüme konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır, ifadelerini kullandı. 

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gelişmeler hakkındaki açıklamalarında bu gelişmelerin iş dünyasını etkilemesini istemediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda, ”ABD ile sorunların iş dünyasını olumsuz etkilemesini istemem, gerekli adımları atacağız. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarında ayrıca Türkiye’nin ekonomik adımlarına dair de değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı. ”Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA