Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Vergi Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı AK Parti grup toplantısında açıklamalar yaptı.

Vergi Artışı Olabilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde gündeme gelen vergi artışına dair bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın vergi açıklaması söyle oldu;

“İcap ettiğinde vergi artışı yapılmaz mı yapılır, ama bir şartla; ortaya çıkan yükü doğru hesaplayarak, elde edilen kaynağı nereye kullanacağımıza ikna etmek şartıyla bunu yapabiliriz. Aksi halde “ben yaptım, oldu” anlayışına ekonomi politikalarında da yer yoktur”

Faiz ile Enflasyon Doğru Orantılıdır

Cumhurbaşkanı faizlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Erdoğan faizlerdeki düşüşün istedikleri gibi olmadığını, düşüşü başaramazsak birçok kötü olayın karşımıza çıkacağını, piyasalarda faiz oranı yüzde 20’lerde iken yatırımcının yatırım yapma şansının olmadığını, enflasyondaki yüksek faizler nedeniyle hala enflasyonda düşüşü sağlayamadıklarını ifade etti. Faiz düşerse enflasyonda düşer diyen Erdoğan, bu durum doğru orantılı olarak işler dedi.

İhracatçılara Tebrik…

Ayrıca konuşmasında ihracatçılara tebrik mesajı yolladı. İhracatçıların uzun zamandır süren krize rağmen faaliyet alanlarını sürekli genişleterek başarı elde ettiklerini bu sebepten dolayı onlara tebriği bir borç bildiğini ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA