Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İşsizlik Konusuna Dair Değerlendirme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım” törenine katıldı. 

Katıldığı etkinlik kapsamında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında işsizlik sorununa ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmeleri şu şekilde,

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında işsizlik oranlarının çift haneli olduğunu hatırlattı. Bu rakamların en kısa sürede tek haneli rakamlara düşeceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan turizm konusu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair açıklamalarında, turist sayısında yeni bir rekor kırılacağını ifade ederek doğu bölgelerinin de turizm de etkili olması gerektiğini aktardı. 

“İşsizlik halen yüzde 10’un üzerinde görünüyorsa da bunu da en kısa sürede tek haneli rakamlara indireceğiz. Turizmde inşallah bu sezon hem turist sayısı hem gelir bakımından yeni rekorlara imza atacağız. Doğuyu ihmal etmeyin. Turizmde özellikle Van, Ağrı, Iğdır, buraları ihmal etmeyin. 

BÜTÇE KONUSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca bütçe konusuna dair de açıklamalarda bulundu. 

Geçmişte vergi gelirlerinin tamamına yakınının faize gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumun değiştiğini ve bütçenin arttığını vurguladı. 

”Kamu borçlarının milli gelire oranı geçtiğimiz yıl yüzde 8,5’in altına düştü. Daha önce vergi gelirlerinin neredeyse tamamına yakını borç faizlerinin ödemesine giden bir Türkiye vardı. 2017 yılında 630 milyar lira bütçe geliri elde eden Türkiye, 86 milyar lirası faiz, ve 57 milyar lirası ana para olmak üzere toplam 143 milyar lira borç ödemesi gerçekleştirdi. Başka bir ifade ile bütçe gelirlerimiz beş kattan fazla artarken, borç ödememiz aşağı yukarı aynı kalmıştır. Ortaya çıkan bu kaynakla ülkemizi her alanda büyüttük, kalkındırdık bu seviyeye getirdik”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. sürekli tek hane deyip duruyorlar bi arada yüzde 5 olacak diyyorlardı anladılar imkansız şimdi sadece tek hane diyorlar yüzde 9,9 da tek hane arasındaki fark yüzde 10 la sadece 0,1 desenize yüzde beş daha önce diyordunuz ne oldu ya hep laf cambazlığı kelime oyunu