Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüksek Faiz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni’nde konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yüksek faizlere karşı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen TÜBA Ödül Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonu büyüme rakamlarına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, 3. çeyreğin çok önemli oluğunu belirterek, yıl sonu itibariyle yüzde 7.5 oranını yıllık olarak yakalanacağını belirtti.

‘Yüksek Faizlere Karşıyım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlere ilişkin olarak da, yüksek faize karşı olduğunu tekrar buradan açıkladığını ve açıklamaya da devam edeceğini aktardı. Döviz kurunda yaşanan yükselmelerin de kesinlikle ekonominin gerçekleri ile uyumlu olmadığının altını çizdi.

Yüksek Faiz Enflasyonun Düşmesini Engeller

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni’nde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faizlere karşı olduğunu belirterek, yüksek faizin olduğu bir ülkenin enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını belirtti. 2018 yılının büyük başarılara imza attığımız bir yıl olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendimize inandığımızda hedeflerimize sahip çıktığımızda aşamayacağımız hiçbir engelin olmayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerimizin gerçekleşmesi için bilim insanlarının desteğine ihtiyacımızın olduğunu belirtti.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Enflasyo u yükselten 1.neden :yüksek kur.Sağolsun sn Erdoğanın konuşmalarıda herzaman oldupu gibi düşen kuru yükseltiyor.2.neden:enflasyonist dönemde çok büyük yatırımların askıya alınması gerekirken arttırılması..Kur düşüp enflasyon düşerse zaten faizde düşer.Faiz sebep enflasyon sonuç, modern iktisatta out olan bir tekerleme.