Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli Görüşmesinde EYT Yasası Ele Alınacak Mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ekim ayının başlaması ve Meclis’in açılmasının ardından EYT Yasası için çalışması olan partiler konuya dair açıklamalarda bulunuyorlar. 

Bu kapsamda CHP, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için kanun teklifi vermiş ve konunun takipçisi olacaklarını bildirmişti. CHP’nin atmış olduğu adımlar sonrasında ise gözler diğer partilere çevrildi. 

Peki EYT Yasası konusunda yaşanan son gelişmeler böyle olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin ittifak görüşmeleri kapsamında EYT Yasasına dair bir görüşme gerçekleştirecekler mi? 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE DEVLET BAHÇELİ EYT KONUSUNDA GÖRÜŞECEKLER Mİ?

Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran seçimleri öncesinde ve sonrasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifleri ve soru önergelerini TBMM’ye sunmuştu. MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan EYT Yasası ile ilgili olarak da çalışmaları devam ediyor. Ancak EYT Yasası konusunda AK Parti’nin bir çalışması olmadığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamalarda konunun gündemlerinde olmadığı duyurulmuştu. 

İki partinin eyt yasasına bakış açışları bu yöndeyken konunun liderler kapsamında görüşülüp görüşülmeyeceği merak ediliyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerde ittifak konusunda bir araya gelecekler. İki liderin gerçekleştireceği görüşme ve ele alacakları konular merakla bekleniyor.  

Bu konuda yapılan tahminler ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin EYT Yasası konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi planladığı yönünde. EYT konusunun MHP’nin seçim vaatlerinden olması ve bu konuda önemli çalışmalar yapılması dolayısıyla konunun ittifak görüşmelerinde ele alınması bekleniyor. Ancak iki lider arasında gerçekleştirilecek görüşmelerin içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA