Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Bağ-Kur’lu Ve GSS Yükümlüsü Olanlar 31 Aralık'a Kadar Hastanelerden Ücretsiz Yararlanabilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 60 günden fazla borcu bulunan Bağ-Kur’lular ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyen veya borcu biriken vatandaşlara güzel haber geldi.

Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem’in haberine Bağ-Kur’lu ve GSS yükümlüsü olanların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için Erdoğan tarafından imzalanan karar yayımlandı.

Yayımlanan karara göre Genel Sağlık Sigortası ve 4/B (Bağ-Kur) sigortalısı olan ancak sağlık hizmetlerinden faydalanamayan Türk vatandaşları ve bunlara bakmakla yükümlü olan kişiler, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ile üniversite hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden 31 Aralık 2019 tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecektir.

GÜNLÜK TUTAR NE KADAR?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması kapsamında emekli olmayan yada hiçbir yerde çalışmayan, işsizlik maaşı almayan ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden olmayan vatandaşların prim ödemesi gerekmektedir.

Ayrıca hiçbir güvencesi bulunmayan muhtaç vatandaşların primi ise devlet tarafından karşılanmaktadır.

Diğer yandan bu primler de yapılan değişikliklerle beraber tek ödemeye düşürülecektir brüt asgari ücretin yüzde 3’ü yapılırken 2019 yılı için bu tutar ise 76 TL 75 kuruş olarak belirlendi.

İLAÇ ÖDEMESİ ALABİLECEKLER

Bu tutarı ödeyemeyen ve borcu birikenler sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaktır.

Daha çoğu esnaflardan oluşan Bağ-Kur’lular ise farklı nedenlerden dolayı prim ödemelerini 60 gün geciktirenler hastane hizmetlerinden faydalanamaz.

Bu nedenle çocuk ve eşler de bu mağduriyeti yaşamaktadır.

Söz konusu kapsamda olanlar ise 2019 yılı sonuna kadar hastanelerden yararlanarak tedavilerini yaptırabilir ve ilaçlarını alabilir.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Erdoğan tarafından imzalanan karara göre  sigortalının haklarından şu kişiler yararlanabiliyor:

Sigortalının eşi.

18 yaşını doldurmamış çocukları.

Yaş sınırı lisede okuyorsa 20, üniversitede okuyorsa 25’e kadar çıkıyor. Eğer çocuk malûl ise yaş şartı bulunmuyor.

Sigortalının bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası.

Bir Yorum

  1. O sure uzatildi bu sure boyle oldu . Bu sekilde kasarlik yaparsaniz kaldircam uygulamayi cocuk yok karsinizda

  2. 31.10.2020 YILINA KADAR SADECE YÜZDE 4 VERMEK HAKSIZLIKTIR.. 2018 YILI ENFLASYONU YÜZDE 20 ÜSTÜNDE İKEN BİZLERE SADECE YÜZDE 4 ZAM VERMEK HAKSIZLIKTIR.. ADALETSİZLİKTİR.. 900 BİN İŞÇİ VE AİLELERİMİZLE BİRLİKTE 4 MİLYONU GÖRMEZDEN GELMEK YOK SAYMAZ KABUL EDİLEMEZ.. 18 YILDIR HÜKÜMETE OY VERİYORUM.. 15 TEMMUZDA SOKAĞA ÇIKTIM DARBECİLERE DUR DEDİM.. AMA 696 KHK İLE TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE ENFLASYON FARKI BİLE VERİLMEMESİ VE BİZLERİ GÖRMEZDEN GELİNMESİ BÜYÜK HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİKTİR.. DEVLETİMİZ 696 KHK LI İŞÇİLERE YILLARDIR TAŞERONDA MAĞDUR OLMUŞ HAKLARI YENMİŞ İŞÇİLERE HALA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMASI KABUL EDİLEMEZ.. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANDAN 696 KHK İLE KADROYA GEÇEN BİZ İŞÇİLERE HAKKIMIZ OLAN 2018 YILI ENFLASYON FARKLARI VE 2019 YILI KAMU ÇERÇEVE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAHİL OLMAYI CANİ GÖNÜLDEN İSTİYORUM.. 4 MİLYON İNSANI GÖRMEZDEN GELMEK DOĞRU OLMAZ.. 696 KHK LILAR OLARAK ENFLASYON FARKLARIMIZI İSTİYORUZ.. KAMUDA ENFLASYON FARKI ALAMAYAN TEK GRUP 696 KHK LI İŞÇİLERDİR..