Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! 6 ay boyunca 750 lira verilecek

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve çağrıya çıkılacğaı belirtilen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya kurum tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencileri için 6 ay boyunca aylık 750 burs alacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Varank açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için TÜBİTAK STAR Programı’nı başlatıyoruz. Bizi izlemeye devam edin”

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya kurum tarafından desteklenen araştırma projelerine “star.tubitak.gov.tr” adresinden ulaşabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisans seviyesindeki öğrenciler için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK aracılığıyla STAR Programı’nı başlattıklarını belirtti ve açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan faydalanabilecek. Ülkemizde ilk defa hayata geçen bu denli büyük proje tabanlı lisans burs programının gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

BAKAN VARANK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere verdiği müjdeyi sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Gençler, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sizlere çok güzel bir müjdesi var. Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için TÜBİTAK STAR Programı’nı başlatıyoruz. Bizi izlemeye devam edin.”

Buna göre, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen STAR Programı’nın yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor. Çağrıyla lisans öğrencilerinin bilimsel etik kuralları gözetmeleri, yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

Programa başvuru yapacak olan öğrenciler TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya kurum tarafından desteklenen araştırma projelerine “star.tubitak.gov.tr” adresinden ulaşabilecek. Projesine STAR Programı aracılığıyla lisans öğrencisi alımı yapmak isteyen yürütücüler de projelerinin portalda yer alması için “star@tubitak.gov.tr” adresine e-posta atabilecek.

AYLIK 750 LİRA

Uzmanlar tarafından değerlendirme yapılacak ve bu değerlendirme genel ağırlıklı not ortalaması ve üniversite giriş sıralamasına göre yapılacak. Bunun ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süreyle aylık 750 lira burs alacak. Bu sayede akademik olarak başarılı öğrencilerin ilgilendikleri bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmesi sağlanacak.

Başvurular “e-bideb.tubitak.gov.tr” adresi üzerinden 2-30 Kasım tarihlerinde çevrim içi olarak alınacak.