Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Ödemelere 550 Lira Artış Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerle video konferans yöntemi ile konuştu ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında KYK Kredi ve burslar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında lisans öğrencilerine verilen burslarda artış yapıldığını bunun çok ciddi bir artış olduğunu ifade etti.  

550 LİRA YÜKSELDİ  

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında lisans öğrencileri için 550 lira biz burs ve kredi verilirken 1100 lira lisansüstü öğrencilere verildiğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan doktora öğrencilerine de 1650 lira kredi veya burs verildiğini belirterek lisansta 550 lira , daha sonra bu rakam ciddi manada yükseldi ve 1100 liraya çıkarıldığını vurguladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu: 

Öncelikle Kredi ve burslarla alakalı öncelikli biliyorsunuz göreve geldiğimizde Türkiye ‘de verilen burs sadece 45 liraydı. Şimdi ise burslar noktasında geldiğimiz nokta çok daha farklı bir konumda. Şimdi ise bizler bursları ciddi manada yükselttik. Ve şuan itibariyle bursların geldiği konum 550 liraya çıkarıldı.  

Lisans öğrencileri için 550 lira biz burs ve kredi verirken , tabi bu noktada 1100 lira lisansüstü öğrencilere veriyoruz. Ama daha ileri giderek doktora öğrencilerine de 1650 lira kredi veya burs veriyoruz. Başladığı an 45 lira. Ondan sonraki iş önce lisansta 550 lira , daha sonra bu rakam ciddi manada yükseldi ve 1100 TL ‘ye çıkarıldı.  

DOKTORADA 1650 LİRAYA YÜKSELDİ  

Ama doktorada bu rakam 1650 liraya çıktı. 

Şimdi başvuran her öğrencimiz kredi veya burs alabiliyor. 1  milyon 600 bini bulan başvuru var. Göreve geldiğimizde öğrenci harçları vardı. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Öğrenci harçlarını kaldırdık. Artık harç diye bir durum söz konusu değildir.  

Barınma konusuna gelince çok önemli projeler var. Yıl sonuna kadar 17450 yeni yurt yatağını daha hizmete alacağız. 72 bin yeni yurt yatağını 2021 sonunda hizmete sunacağız. Bir kısmı kamu yatırımı , bir kısmı da kiralama yolu ile açılacak.  

Amacımız her öğrencimizin eğitim öğretimini rahat sağlayacak imkanları sunmaktır.