Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sevindiren Haberi Duyurmuştu ! Asgari Ücretliye İkramiye Ödenecek Mi?

Türkiye’de bulunan yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşa Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da 1000 lira ikramiye ödemesi yapılacak. Kurban Bayramı ikramiyeleri için geri sayım başlarken emeklilerin hesaplarına 27 Temmuz ile 30 Temmuz arasında yatırılması beklenmektedir. 

İKRAMİYE ÖDENECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün bir basın açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında kısa çalışma ödeneğinin ve nakdi desteklerin 1 ay daha uzatıldığını ifade etmişti. Bu bağlamda asgari ücretle çalışan personellere Kurban Bayramında ikramiye verilip verilmeyeceği konusu yeniden gündeme geldi. Ancak asgari ücretli çalışanlara ikramiye verilmesi konusunda resmi bir açıklama olmadı.   

ÖDEME TARİHLERİ 

Bu sene Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihinde başlayacak. İkramiye tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı ancak ikramiye ödemelerinin 27 Temmuz 2020 ile 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında ödenmesi beklenmektedir.  

Bu kapsamda Ramazan Bayramı’nda 1000 TL ikramiye alan emekliler Kurban Bayramı’nda da 1000 TL ikramiyelerini alacaklar. 

Asgari ücretli çalışanlara ikramiye ödenmesi hakkında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.