Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde: Kredi ödemeleri 3 ay ertelendi!

KOSGEB’in kredi destek programından yararlananların taksit ödemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 3 ay ertelendi. Haberi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı. Yapılan taksit erteleme uygulamasından 136 bin KOBİ yararlanacak. Uygulama Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki kredi taksitleri için geçerli olacak.

YENİ EKONOMİK TEDBİRLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında video konferans görüşmesi gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen görüşmede koronavirüs salgını sebebiyle alınan yeni önlemler masaya yatırıldı ve salgının ekonomiye olan etkisi değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde: Kredi ödemeleri 3 ay ertelendi!

3 AY ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında bir takım önemli açıklamalarda bulundu. Salgınla ilişkin alınan önlemlere yenilerinin de eklendiğini açıkladı. Erdoğan, açıklamasında KOBİ’lerin yararlandığı banka kredilerinin ödemelerinin 3 ay boyunca ertelendiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermiş olduğu müjdenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamayı twitter hesabından şu şekilde paylaştı:

“KOVID-19’un ekonomik etkilerini azaltmak için kritik bir adım attık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni tedbirle; KOSGEB’in Kredi Destek Programından faydalanan işletmelerin nisan, mayıs ve haziran taksitleri 3 ay ertelendi. 136 bin 255 işletmeye şimdiden hayırlı olsun!”