Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Politika Üyelerine Her Ay 12 Bin TL Ek Ödeme Yapılabilecek

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeliğine eğitimciden ekonomiste, sanatçıdan, hukukçuya, eski milletvekilinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarına kadar birçok isim atandı.

Bu kapsamda Resmi Gazete’nin 9 Ekim 2018 tarihli sayısında yayımlanan karara göre atananlar arasında Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeliğine eğitimciden ekonomiste, sanatçıdan, hukukçuya, eski milletvekilinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarına kadar birçok isim bulunuyor. 

Ayrıca söz konusu kurul üyeliğine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlarından Yiğit Bulut, Cemil Ertem, Yavuz Atar, Mustafa Akış, Mehmet Uçum, İbrahim Saraçoğlu ve Şükrü Karatepe gibi isimler de kurul üyeliklerine getirildi. Yazar Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Orhan Gencebay, tarihçi-yazar Murat Bardakçı, yazar İskender Pala, eğitimci Selçuk Pehlivanoğlu, Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar da atandı.

HER AY 12 BİN TL EK ÖDEME YAPILABİLECEK

Kurullarla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde ise kurul üyelerine 100 bin gösterge rakamı tabi tutuldu. Buna göre memur maaş katsayısı ile gösterge çarpımı sonucunda bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılabilecek. Buna göre kurul üyelerine yaklaşık 12 bin TL’yi bulan ek ödeme yapılacak. Bu ödemeler kapsamında yapılacak işin niteliği, çalışma süresi ve üstlenilen görev dikkate alınarak her bir üye için farklı tutarlar belirlenebilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA