Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Sarayda Çalışacak Personel Alımı Yapıyor

Saray’ın İnsan Kaynakları Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi için ilan duyuruldu. Bu ilana göre üniverste öğrencileri sarayda part time olarak çalışabilecek. Öğrencilerin başvuru yapabileceği ilan üniversitelere gönderildi.

ALIMLARIN DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesinden Gizem Karakış’ın aktardıklarına göre öğrenciler haftada 2.5 işgünü çalışacak. Bunun yanı sıra ilana göre çalışanlar kariyer havuzundan bakanlıklara geçiş de yapabileceklerdir.

Saray’ın Ocak 2019’da başlattığı, ‘Kısmi Zamanlı Öğrenci İstihdamı Programı’nda ikinci aşamaya geçiliyor. Başarılı öğrencilere kamuda yarızamanlı iş imkânı tanınmasının ardından, yeni dönemde öğrencilerin başvuruları ‘Kariyer Kapısı Platformu Havuzu’nda toplanacak. Başvuruları Saray (Cumhurbaşkanlığı)değerlendirecek.

BAŞVURU ARANAN ŞARTLAR

Başvurular, kariyer kapısı başvuru platformu üzerinden 17 Kasım’a kadar yapılabilecek. Konu ile ilgili olarak ilana lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabiliyor. Ayrıca doktora öğrencileri de başvuru yapabilir. İlana başvuru yapacak olan adaylarda iyi düzeyde en az bir yabancı dil bilgisi ve 4 üzerinden 2.5 veya üzeri bir not ortalamasına sahip olma şartı aranıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA ÇALIŞMAYA DEVAM

Geçtiğimiz ocak ayında programa üniversitelerin Kariyer Merkezleri aracılığı ile başvuran 524 öğrenciden 24’ü kısmi zamanlı olarak İnsan Kaynakları Ofisi’nde istihdam edildi. Programın tamamlamasının ardından gerekli aşamaları başarıyla tamamlayan 9 öğrenci tam zamanlı olarak Ofis’te çalışmaya başladı. Bu projede de yarızamanlı çalışma sonunda başarılı olan öğrenciler Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmaya devam edebilecek.