Ekonomi

Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Aylık 350 TL Taksitle Ev Sahibi Olma İmkanı

Dar gelirliye konut üretmeye devam eden TOKİ, 26 ilde 2 bin 500’den fazla daireyi satışa sundu. TOKİ tarafından evlerin fiyatı 104 bin TL olarak belirlendi. Bu evlerin taksitleri ise 350 TL’den başlıyor. Vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecekler.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN KONUT PROJESİ

Vatandaşlar, en az 388 TL aylık taksitlerle kira öder gibi konut sahibi olacak. İnşa edilecek sosyal konutların yeri ve fiyatı her yıl açıklanacak. Hükümetin ucuz konut hamlesi önümüzdeki dönemde de tam gaz sürecek. 11. Kalkınma Planı’na göre, 2019- 2023 yılları arasında dar gelirli aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla 280 bin konut inşa edilecek. Ödeme seçenekleri ise 15 yıla hatta 20 yıla kadar uzanıyor. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 olarak değişiklik gösteriyor.

Dar gelirli vatandaşlar için 26 şehirde toplam 2 bin 395 konut satışta. Bu konutlar için son başvurular ise 30 Eylül ile 31 Aralık olarak olarak iki gruba ayrılıyor. En az 350 TL taksitle ev sahibi imkanı sunulan projeler kapsamında konutların fiyatları 104 bin 518 TL ile 344 bin 234 TL arasında değişiyor.

Hükümetin ucuz konut hamlesi önümüzdeki dönemde de devam edecek. 11. Kalkınma Planı’na göre, 2019- 2023 yılları arasında dar gelirli aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla 280 bin konut inşa edilecek. Konutların yeri ve fiyatları her sene TOKİ tarafından açıklanacak. TOKİ konutlarına kira öder gibi taksitlerle sahip olabilirsiniz.  Peki konut sahibi olmak için başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURU DETAYLARI

TOKİ tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra gerekli şartları sağlayanlar ev sahibi olmak için idareye başvurabiliyor. Başvuru yapacak olan vatandaşlarda bazı belgeler aranmaktadır. Bu belgeler “TC Kimlik fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden “Hak Sahipliği Belgesi”, engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en yüzde 40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu, emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge” şeklindedir. 

2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1.000 TL ön kayıt parası alınıyor. Çeşitli nedenlerle proje gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması halinde bu paralar iade ediliyor. Talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılıyor.

ŞARTLAR

Peki TOKİ konut projesine kimler başvuru yapabilir? Aşağıdaki şartlara haiz olan vatandaşlar konut sahibi olmak için başvuru yapabilir:

Türk vatandaşı olanlar ve başvuru yapacağı il sınırları içinde en az bir yıl ikamet edenler,

– 2+1 konutlar için 25 yaşını dolduranlar

– 3+1 konutlar için 18 yaşını dolduranlar

– 2+1 konutlar için hane halkı geliri 4 bin 500 lirayı geçmeyenler (İstanbul için bu miktar 4.800 TL)

TOKİ projeleri hakkındaki detaylar için TIKLAYIN.

Bir Yorum

  1. uzerine kayitli mal varligi bulunanlar yararlanabiliyor mu ? bilgisi olab var mi ?? cevaplarsaniz memnun olurum

  2. Adam dar gelirli diye kendinize kul köle edeceksiniz vicdansizlar

  3. Üç senedir engelli olarak giriyorum çıkmıyor torpilin yoksa evde yok kardeşim

  4. Bunlar heppilandırmaca adamın varsa akpartideyerinhazıryoksabunlarfakiri filan umursadıklarıfilanyok secimi biliyorlarkaybecekler nasıl milletikandırizhavasıyla yardım suriye ayagıylainsanlarıkandırmak başkada birşey yok okadar insanları düşünüyorlarki emekliye ýüzde beşzam verdi elektirige dogal gaza yüzde 30 zam yaptı bunların işi ancak insan ları kandırmak baskada birşey degil