Ekonomi

Dar Gelirliye Müjde! Devlet Düşük Fiyatla Ev Kiralayacak

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören, Kalkınma Bakanlığı ile ortak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Yürütülen proje kapsamında, devletin dar gelirlilere düşük fiyatla ev kiralanması üzerine çalışmalar yapıldığını aktardı.

DEVLET UCUZA EV KİRALAYACAK

TOKİ’nin konut yapıp düşük fiyata satmasının ardından uygun fiyatla üretilecek konutlar, dar gelirli vatandaşlara ucuz fiyatlarla kiralanacak. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören yapmış olduğu açıklamasında, “Kalkınma Bakanlığı bir proje üzerinde çalışıyor. Devletin portföyündeki konutlar dar gelirlilere normal fiyatın dörtte bir, beşte bir fiyatına kiralanacak.” ifadelerini kullandı.

LONDRA’DA ÖRNEKLERİ VAR

İngiltere’de bunun örneğinin olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören, Londra’daki konutların yüzde 17’sinin sivil toplum kuruluşları üzerinden dar gelirlilere tahsis edildiği belirtti. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören ayrıca, “Devlet bir konut portföyü oluşturacak. Şu anda dar gelirlilere yönelik konut yapıp satıyor. Bu proje ile konut üretip kiralayacak.” dedi. Projenin TOKİ üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği sorusu üzerine Öngören, “TOKİ olabilir, İller Bankası olabilir veya yeni bir kuruluş olabilir” açıklamasında bulundu.

”ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”

GYODER Başkan Yardımcısı Gürsel Öngören gettolaşmayı önlemek için lüks sitelerde de belli sayıda katların bu projeye dahil edilebileceğini belirterek, şunları aktardı. “Gettolaşmayı önlemek için, lüks sitelerde de belli sayıda katların bu projeye ayrılması düşünülüyor. Konut üreticilerinin projelerinin içindeki konutların da dar gelirlilere kiralanması olabilir. Üzerinde çalışılıyor. Kalkınma Bakanlığı ve firmalarla çalışılıyor, danışman da alındı” 

Kamupersoneli.net – ANKARA