Ekonomi

Darbe Girişiminde Hayatını Kaybeden Sivil Şehitlerin Ailelerine Maaş Bağlanacak

 Darbe Girişiminde Hayatını Kaybeden Sivil Şehitlerin Ailelerine Maaş Bağlanacak

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden sivil şehitler için hükümet harekete geçti . Darbe girişimis sırasında darbecilere karşı kahramanca direnen ve hayatlarını vatan uğruna yitiren sivil şehitlerin ailelerine şehit maaşı bağlanacak. Sakat kalan kişiler için de çalışmalar var , darbe girişimi sırasında sakat kalan kişilere aylık bağlanacak ve bu aylık işgücü kaybı oranı doğrultusunda 620 ile 880 TL arasında olacak.

Sivil şehitlerinin yakınlarından bir tanesine kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam hakkı verilecek.  T.C. Başbakanı Sn. Binali Yıldırım : “Sivil şehitlerimiz derken, şunu da söyleyeyim, bunlar Türkiye’deki şehitlik mertebesinin en üst düzeyine çıkmışlardır. Dolayısıyla şehittirler. Düşmana karşı çarpışıp şehit olan askerimiz, polisimiz hangi statüdeyse yakınları aynı statüden aynen yararlanacaktır.

Bu kalkışma esnasında zarar gören bütün vatandaşlarımızın da zararları eksiksiz giderilecek.” şeklinde konuşmuştu. Bilindiği gibi sivil şehitlerin yakınlarına eşi, çocuğu ve kardeşi için 1 kişilik istihdam, TSK mensubu ile güvenlik görevlilerinin yakınlarına 2 kişilik istihdam hakkı sağlanıyor. Yasa değişikliği yapılarak sivil şehitler içinde bu hakkın 2 olarak düzenlenmesi bekleniyor.  Darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlara bir kereye mahsus 3 bin 916 lira tazminat ödenecek. Bakanlar kurulu’nun bu oranı arttırmaya yetkisi var.

Kamupersoneli.net | Ankara