Ekonomi

Değerinin Altında Konut Alış Satışına Maliyeden Takip Uygulanacak

Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme uygulamaya konulacak. Konut alış satışlarında değerinin altında işlem tesbiti halinde Maliye Bakanlığı, alanı da satanı da çağırıp hesap soracak. Değerinin altında yapılan bu satışa izah soracak.

İzahı yapılamayan satışların sonrasında da alan da satan da ceza ödemek durumunda kalacak. Bu sayede hem vergi kaçırılmasının, hem de olası dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilecek. Tapu da değeri belirtilmiş ve daha öncesinden zaten bulunan bilgi üzerinden, kişilerin yaptığı satışların değerinin altında olup olmadığına bakılacak.

Bu yöntem sonrasında da kim olduğu farketmeksizin alan kişi ya da satıcı Maliye Bakanlığı tarafından takibe alınacak. İzah edemediği açıklayamadığı noktalarda da Maliye Bakanlığı cezai işlemleri direkt olarak uygulamaya sokacak. Yakın tarihte tam anlamıyla yürürlüğe girecek olan bu sistem kapsamında, özellikle konut alış işlemleriyle uğraşan işletmelerin, kanun dışı yollarla satış gerçekleştirilmesi durumu ortadan kaldırılmış olacak. 

İzah istenecek yapılmazsa, ceza uygulanacak.

Bu düzenleme kapsamında gerekli açıklamaları yapamamış kişiler alıcı da satıcı da olsa cezayı ödemek durumunda kalacaklar. Maliye Bakanlığı bu konuda sık bir takip uygulayarak kişilerin ticaretlerini daimi olarak izleyecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA