Ekonomi

Devlet Çalışan ve Çalışmayan Annelere Maddi Destek Sağlıyor

Devlet kendisine bağlı kurumları aracılığıyla çeşitli durumlarda bulunan vatandaşlara maddi desteklerde bulunuyor. Çalışan, çalışmayan, bakıma muhtaç, engelli, hasta, çalışamayacak durumda olan ve yaşlı vatandaşlara sağlanan bu desteklerden biri de annelere verilen destekler. 

Devlet tarafından koşullu ya da hiçbir koşul olmadan sağlanan bu destekleri siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

DEVLET TARAFINDAN ANNELERE SAĞLANAN DESTEKLER

Kamupersoneli.net olarak belirli aralıklar yapmış olduğumuz haberlerle siz okuyucularımıza devlet tarafından vatandaşlara sağlanan maddi destekleri paylaşıyoruz. Bu haberimizde de siz okuyucularımıza annelere sağlanan destekleri aktarıyoruz. İşte detaylar,

Doğum Parası Yardımı; 

Devlet tarafından annelere sağlanan desteklerin ilki doğum yapan kadınlara verilen doğum parası ödemesi. Koşulsuz olarak her anneye verilen doğum parası ödemesi çoşcuk sayısına göre değişiyor. Mevzuata göre, Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş her çocuk devlet annelere maddi destek veriyor. Bu düzenlemeye göre, belirtilen tarihten sonra doğmuş her çocuk için devlet 300 TL destek ödemesi yapıyor. Eğer açıklanan tarihten sonra anne ikinci kez doğum yapmışsa destek miktarı 400  TL’ye çıkıyor. Anne o tarihten sonra üç veya daha fazla çocuk doğurmuş ise 600 TL destek ödemesi alıyor. 

Emzirme Parası Yardımı;

Devlet tarafından annelere sağlanan diğer bir destek ise emzirme parası. Devlet tarafından hiçbir koşul olmadan her anneye sağlanan bu destek halk arasında süt parası olarak biliniyor. 133 TL olarak ödenen emzirme parası direk annenin hesabına yatırılıyor eğer anne çalışmıyorsa bu ödeme eşinin hesabına yatırılıyor.

Çalışan Annelere Destek;

Devlet çalışan annelere de yönelikte bazı desteklerde bulunuyor. Çalışan annelere doğum süreci öncesi ve sonrasında kullanılan izinlerde yardım yapılıyor. Doğum izni sürecince yapılan bu destekler ile anne ile çocuğun mağdur olmaması amaçlanıyor. Devlet tarafından sağlanan bu destek de, çalışan bir kadın doğum yaparsa devlet annenin brüt maaşına göre doğum parası ödemesi yapıyor. Ayrıca anneye yapıla bu ödemenin dışında, doğumdan önce ve sonra kullanacağı izin sırasında maaş desteğinde bulunuyor. doğum için anneye sağlanan 16 haftalık izin sürecinde maaşı işveren tarafından değil devlet tarafından ödeniyor. Ancak bu destekten faydalanmak için bazı koşullar bulunuyor. Bu yönde uygulamada olan düzenlemeye göre bu desteklerden faydalanmak isteyen annelerin doğumdan önceki bir yıl içerisinde en az 90 gün sigortalı olması gerekiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA