Ekonomi

Devlet Gençlere İş Garantili Meslek Kursu ve 10 Bin TL Kupon Desteği Verecek! Başvurular Temmuz'da Başlayacak

Devlet başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumları aracılığıyla işsizlik sorunun çözülmesi ve istihdamın artırılması adına önemli projeler ortay koydu. 

Bu projeler kapsamında İşkur aracılığıyla istihdam teşviki kampanyaları düzenlendi ve çok sayıda vatandaş iş sahibi oldu. Devlet tarafından bu konu ile ilgili son proje ise gençlere yönelik ve oldukça ilgi çekici. İşte detaylar, ,

DEVLETTEN GENÇLERE YÖNELİK YENİ PROJE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan işbirliği kapsamında uygulamaya girecek projenin detayları Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklandı. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu söz konusu projeye yönelik açıklamalarında sistemin nasıl işleyeceğini ve uygulamanın ne zaman başlayacağına dair detayları kamuoyu ile paylaştı. 

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu gençlere iş garantili meslek kursu ve bu meslek kursu kapsamında sağlanacak 10 bin TL’lik kupon desteği ile ilgili olarak projenin Çalışma Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirileceğini ve İşkur tarafından yürütüleceğini açıkladı. 

Proje kapsamında gençler işvereneler tarafından talep edilen meslek edinme kurslarına gidecekler. Başta bilişim sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda mesleki kurslar alacak gençlerin bu eğitimleri yaklaşık 8 ay sürecek. Bu proje ile gençlerin aldıkları eğitim alanlarda, kurs sonrasında hemen iş bulmaları da hedefleniyor. Eğitimi veren kurum, işe yerleştirme garantisi vermesi halinde kupon sistemi içinde olacak. Devlet toplamda 10 bin liralık destek sağlayacak. Herhangi bir meslek sahibi olmayan gençler kupon sistemi ile çalışmak istedikleri alanlarda eğitim alacaklar. Projenin daha sonraki aşamalarında tüm meslek gruplarına yönelik yapılacak bu eğitimlerle işsiz gencin alacağı eğitimin içeriğini işverenler belirleyecek. İşkur aracılığıyla verilecek bu eğitimlerin tüm masrafları devlet üstlenecek. Ayrıca gençlere cep harçlığı verilmesi de gündemde. 

TEMMUZ’DA HAYATA GEÇECEK

Söz konusu projeye dair detayları paylaşan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu mesleki kursların başlama zamanına ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında, “Gençlerin kendi zamanlarına uygun, kendi arzu ettikleri meslek kurslarından faydalanabilmeleriyle ilgili, 10 bin liraya kadar vereceğimiz bir kupon sistemiyle, gençlerimizin özgür, kendi istedikleri şekilde, kendi ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim faaliyetlerinden faydalanmalarının yolunu açacağız inşallah Temmuz ayından itibaren.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Sözde nisan ayında geçecekti siz yapana kadar bu gençler yaşlanır

  2. Hep yalan bunlar insanın aklıyla dalga geçmeyi bıraksınlar 4 yıldır atama bekliyoruz dayıcılıktan başka yaptıkları bir şey yok