Ekonomi

Devlet Tarafından Evlenmek İsteyen Gençlere Sağlanan Evlilik Desteği Nasıl Alınır?

Türkiye genelinde bir çok genç evlilik hayali kuruyor. Gençlerin evliliklerinin önünde duran en büyük engellerden birisi de maddi imkansızlıklar. Devlet gençlerin maddi imkansızlıklar nedeniyle mağdur olmamaları adına, evlenmek isteyen gençlere maddi destek sağlıyor. Ancak devlet tarafından sağlanan bu maddi desteklerden yararlanmak isteyen gençlerin bazı koşulları sağlamaları gerekiyor. 

Kamupersonelii.net olarak siz okuyucularımıza devlet tarafından sağlanan destekleri aktarıyoruz.

DEVLET TARAFINDAN SAĞLANAN EVLİLİK DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan evlilik desteği, çeyiz hesabı üzerinden veriliyor. Devlet tarafından sağlanan bu evlilik desteği her genç tarafından alınabiliryor. Kişi başı 7 bin 500 TL’ye varan bu destek ile bir çift 15 liraya varan desteği sahibi olabiliyor. Bu destek için her gencin 27 yaşından küçük olmak şartıyla bir çeyiz hesabı açması ve bu hesaba düzenli para yatırması gerekiyor. Belli bir dönem düzenli para yatıran gençler süre tamamlanınca desteğin sahibi oluyor. 

Bu destek için belirlenen şartlara göre, çeyiz hesabına düzenli olarak 36-48 ay arası para yatırdığında yatırdığı tutarın yüzde 10’u kadar, 48-60 ay arası düzenli para yatırırsa yatırdığı paranın yüzde 15’i kadar destek sağlanır. Eğer genç 60 ayın üstünde para yatırırsa yatırdığı tutarın yüzde 20’si kadar destek alır.

KONUT DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan diğer bir destek ise konut desteği. Devlet yine her gence açaçakları konut hesabına düzenli para yatırmaları karşılığında belirli bir süre sonunda destekte bulunuyor. 

Bu destek miktarıda çeyiz hesabında olduğu gibi yatırılan para ve süreye göre değişiyor. Öyle ki bu destek ile gençler 20 bin liraya kadar yardım alabiliyorlar. Bu destek için belirlenen şartlara göre, konut hesabı açan bir gencin aylık en az 250 TL en çok ise 2 bin 500 TL düzenli ödeme yapması gerekiyor. Bu destek miktarı yatırılan tutarın yüzde 25’i kadar oluyor. Bu destek içinpara yatıran gençlerin yatırdıkları bu parayı belirli bir süre çekmemeleri yani kullanmamaları isteniyor. Belirlenen süre boyunca parayı çekmeyen gençlere ise yukarıda yazan oranlarda destek sağlanıyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA