Ekonomi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Bilet Fiyatlarına Yüzde 20 Zam Yaptı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yaptığını duyurdu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 2019-2020 tiyatro sezonunda sahnelenmesi planlanan oyunlar ve sezon içerisinde yapılması planlanan organizasyonlara yönelik olarak Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi’nde basın açıklamasında bulundu.

Yeni sezonun 1 Ekim 2019 tarihinde başlayacağını ifade eden Kurt, yaptığı açıklamasında 2018-2019 sezonunda yapılan faaliyetlere yönelik olarak bilgi verdi.

Yeni tiyatro sezonunun ilk turunda geniş bir repertuvarla tiyatro seyircisini selamlamaya hazırlandıklarını ifade eden Devlet Tiyatroları, 1 Ekim Salı günü itibariyle seyirci karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt yaptığı açıklamasında;

“Devlet Tiyatrosu 2018-2019 sezonumuzu yeni bitirdik sayılır. 2019-2020 sezonu hazırlıklarımız da başladı.” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt 2018- 2019 sezonunda 150 oyunun tiyatro severlerle buluştuğunu ifade ederek seyirci sayısı hakkında açıklama yaptı ve;

“Geçen yıl toplam; 1 milyon 770 binin üzerinde bir seyirci sayısına ulaştık.

Bu senenin; Ekim, Kasım ve Aralık aylarını da dahil edersek, sezon sonuna kadar yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşmış olacağız.

200 bin yeni seyirci Devlet Tiyatromuz için son derece önemli bir rakam. Tabii ki, önümüzdeki dönemde seyirci sayımızı yüzde 50 oranında arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt bilet fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yaptıklarını ifade etti ve;

“Bilet fiyatlarıyla ilgili küçük bir ayarlamamız oldu. Bilet fiyatlarımız yüzde 20 arttı. Zaten biliyorsunuz Devlet Tiyatrosunun bilet fiyatları küçük rakamlarda seyrediyor.

Yüzde 20 artsa bile 1-2 liralık bir fark oldu.” dedi.