Ekonomi

Devletten Evlenmeyi Planlayan Gençlere Yüksek Bütçeli Destek (Kimler Yararlanabilir?)

Bilindiği üzere devlet çok sayıda alanda ve farklı durumlarda bulunan vatandaşlara maddi destekler ile onların mağduriyetlerini gidermeyi amaçlıyor. Devlet tarafından sağlanan maddi desteklerden bir tanesi de evlenecek çiftlere yönelik olan çeyiz desteği. 

Devlet hazırladığı düzenlemede yer alan koşulları sağlayan gençlere talep edilen işlemleri yerine getirmeleri halinde yüksek miktarlarda evlilik desteği alabilirler. 

Peki evlilik hayali kuran ve devlet desteğinden yararlanmak isteyn gençlerin yapmaları gereken işlemler neler? Bilinmesi gereken tüm detaylar, şu şekilde;

ÇEYİZ HESABI İLE KİŞİ BAŞI 7 BİN 500 LİRA DESTEK

Çeyiz hesabı desteği ile bir genç 7 bin 500 TL’ye varan bir destekten faydalanabilir. Bu destekten her birey kendi adına yararlanabildiği için bir çift 15 bin lira civarında bir desteğin sahibi olabilir. Bu desteği almak için ise bazı koşullar ve yerine getirilmesi gereken bazı işlemler var. 

Bu destekten faydalanmak isteyen gençlerin öncelikle 27 yaşından küçük olmaları isteniyor. Yaş şartını sağlayan gençler, açacakları Çeyiz Hesabına belirlenen süre zarfında düzenli ödeme yapması ve bu hesapta birikin parayı belirli bir süre çekmemesi gerekiyor. Destek miktarı da Çeyiz Hesabına yatırılan para miktarı ve ödeme süresine göre değişiyor. En yüksek seviyede alınabilecek rakam ise 7 bin 500 TL. 

İşte ödeme süresi ve alınabilecek destek tutarlarına dair detaylar, Mevzuata göre, çeyiz hesabına düzenli olarak 36-48 ay arası para yatırdığında yatırdığı tutarın yüzde 10’u kadar, 48-60 ay arası düzenli para yatırırsa yatırdığı paranın yüzde 15’i kadar destek sağlanır. Eğer genç 60 ayın üstünde para yatırırsa yatırdığı tutarın yüzde 20’si kadar destek alır.

KONUT HESABI İLE KİŞİ BAŞI 20 BİN TL’YE VARAN DESTEK

Devlet tarafından gençlere sunulan bir diğer destek ise konut desteği. Bu destek için herhangi bir yaş talebi bulunmazken çiftler yine tek başına bu destekten yararlanabiliyorlar. Gençler açacakları konut hesabına belirli süre para yatırır ve o parayı kullanmazsa 20 bin TL’lik desteğin sahibi olabilirler. 

Konut hesabı desteğinin detayları ise şu şekilde; Gençlerin öncelikle konut hesabı açması ve aylık en az 250 TL en çok ise 2 bin 500 TL düzenli ödeme yapması isteniyor. Belirli bir süre bu hesaba düzenli ödeme yapan gençlere ise yatırdıkları tutarın yüzde 25’i kadar destek sağlanıyor. Bu hesaplara para yatıran gençlerin ise yatırdıkları parayı istenilen süre içinde çekmemeleri isteniyor. Belirlenen süre boyunca parayı çekmeyen gençlere ise yukarıda yazan oranlarda destek sağlanıyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA