Ekonomi

Devletten geri ödemesiz her ay 711 TL ödeme yapılıyor! Başvuru şartları ne?

Koronavirüs salgını döneminde, ekonomik açıdan sıkıntı çeken vatandaşlar, verilen destek ödemelerini araştırmaya devam ediyor. Ancak salgın öncesinde de vatandaşlara verilen 711 TL’lik destek merak konusu oldu. 65 yaş üstü başvuru şartlarını taşıyan her vatandaşa verilen yaşlılık maaşı olan bu ödeme detaylar şu şekilde

AYLIK 711 TL

Verilen ödemeler, her yıl enflasyon farkına göre yeniden düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 672 TL olarak yaşlılık maaşı, bu yıl zamlarla birlikte 711,50 TL’ye çıkartıldı. Vatandaşlara verilen bu destek ödemesi, başvuru şartlarını taşıyanlara PTT üzerinden veriliyor.

Devletten geri ödemesiz her ay 711 TL ödeme yapılıyor! Başvuru şartları ne?

AYLIK 711 TL MAAŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devletten, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen aylık 711 TL’lik maaş ödemesinde, başvuru şartları oldukça merak ediliyor. Devletten bu maaşı almak isteyenlerin, şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Türk vatandaşı olması
  • Ödemeyi alacak kişinin 65 yaşı tamamlaması
  • Kişinin, sosyal güvencesinin olmaması
  • Nafaka vb. yardım almamamsı
  • Sağlık sigortasının olmaması
  • Sosyal Hizmetler Kanununun gereğince harçlık almıyor olması
  • Hane halkının ortalama gelir miktarının asgari ücret tutarının üçte birinden fazla olmaması

65 yaşını doldurmuş ve geçimini sağlayamayan vatandaşlara, devlet tarafından yaşlılık maaşı veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda verilen bu ödeme 3 ay şeklinde toplu olarak verilirken, şimdi aylık maaş olarak ödenmeye başladı.

Devletten geri ödemesiz her ay 711 TL ödeme yapılıyor! Başvuru şartları ne?

BAŞVURULAR

Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlar, başvuru yapmak ,.için bulundukları sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirler. Aynı zamanda e-Devlet üzerinden online başvuru yapmak da mümkün.

Başvurusu olumlu sonuçlanan 65 yaş üstü vatandaşlara ödeme bağlanmaktadır. Hem mesaj hem de SGK sitesinden sonucu öğrenebilirsiniz. PTT aracılığıyla her ay 711 TL maaş ödenmektedir. Ücretler Temmuz 2020 ayı ile birlikte zamlanarak 711 TL olmuştur