Ekonomi

Devletten Günlük 75 TL Cep Harçlığı Uygulaması Yanlış Anlaşıldı

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılı için istihdam teşviklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının içinde İŞKUR tarafından genç işsizlere günlük 75 TL cep harçlığı uygulaması yanlış anlaşıldı. İŞKUR kapsamında işsiz gençlere verilecek olan cep harçlığı uygulaması hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen 2017 yılı İstihdam Şurası Ödül Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Ödül töreninde ilk açıklamalar Başbakan Binali Yıldırım tarafından geldi ve daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaparak 2018 yılında geçerli olacak istihdam teşviklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda artı 2 istihdam çağrısı ve işsiz gençlere günlük 75 TL verilmesine ilişkin uygulama dikkat çekti.

ARTI 2 İSTİHDAM ÇAĞRISI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerin +1 istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranı ikiye katladığına göre eğer +2 istihdam sağlanacak olursa bunun ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan bu açıklamalar ile +2 istihdam çağrısında bulundu. 

GÜNLÜK 75 TL UYGULAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılı istihdam teşvikleri kapsamında İŞKUR tarafından genç işsizlere günlük 75 TL verileceğini ilişkin açıklamalar yaptı ve bu konuyu ziyaretçilerimizin bilgilenmesi adına kamupersoneli.net olarak gündeme getirdik. Ancak İŞKUR’un bu uygulaması kamuoyunda yanlış anlaşıldı ve İŞKUR’a başvuru yapmaya çalışan kişiler elleri boş olarak kurumdan ayrıldılar. Belirli şartlar sağlanmadığı takdirde İŞKUR’un bu uygulamasından yararlanılamayacaktır.

NASIL YARARLANILIR?

Bu kapsamda İŞKUR 18 – 29 yaş aralığındaki gençlere işbaşı eğitim programları kapsamında çalıştıkları firmalar aracılığı ile günlük 75 TL vermektedir. Kişiler işbaşı eğitim programı kapsamında işe girdiklerinde sigortaları da devlet tarafından yapılmaktadır. Ancak günlük 75 TL uygulamasından yararlanmak için sadece İŞKUR’a kayıt yaptırmak yetmiyor. Bu uygulamadan yararlanmak için Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekmektedir. Bunun için gençlerin İŞKUR Müdürlüklerine giderek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA