Ekonomi

Devletten İşsizlere Günlük 75 TL Cep Harçlığı Verilecek

Geçtiğimiz haftalarda İstihdam Şurası ödül töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılı için geçerli olacak istihdam teşvikleri açıklandı. 

Açıklanan bu istihdam teşvikleri kapsamında işsizlere günlük 75 TL cep harçlığı verilecek. İşte istihdam teşviklerinin tüm detayları… 

İSTİHDAM ŞURASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları ile 14 Aralık 2017 tarihinde 2017 yılı İstihdam Şurası Ödül Töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaparken ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Bunun ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında geçerli olacak istihdam teşvikleri belirtildi.

ERDOĞAN’DAN +2 İSTİHDAM ÇAĞRISI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında “TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre eğer biz +2 istihdam sağlayacak olur isek, bu ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır.” ifadelerini kullandı. 

GÜNLÜK 75 TL CEP HARÇLIĞI

Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sosyal medya adreslerinden 2018 yılı istihdam teşvikleri paylaşıldı. Buna göre Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda işbaşı eğitim programları düzenlenecek ve bu programlara katılan 18 – 29 yaş arası gençlere 9 aya kadar değişen sürelerde günlük 75 TL cep harçlığı verilecek.

İŞTE ÇSGB’NİN PAYLAŞIMI

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Peki bunu nasıl alabiliyoruz bilen varsa yorum yapsın arkdslar