Ekonomi

Devletten Sosyal Yardım Alana İş İmkanı Sağlanacak !

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardım alanların istihdamına ilişkin yönetmeliği tamamladı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, 18-55 yaş arasında olup son bir yıl içinde en az bir kez sosyal yardım alan vatandaşlar, çalışma hayatına yönlendirilecek.

İŞ İMKANLARI TEKLİF EDİLECEK?

Sosyal yardım alan kişilerden çalışabilir durumda olanları İŞKUR’a kayıt edilecek. İŞKUR, bu kişileri uygun durumdaki işlere, mesleki eğitime veya aktif işgücü programlarına yönlendirecek. Bu kapsamda vatandaşlara yaşadıkları yerlerde ulaşım açısında da uygun iş imkanları teklif edilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki sosyal yardım alan kişiler, servisle ya da en fazla iki toplu taşıma aracıyla gidebilecekleri işe yerleştirilecek.

İlkokul çağında ya da daha küçük çocuğu olan kadınlar ve sürekli hastalık hali bulunanlar hariç İŞKUR tarafından teklif edilen işi haklı bir sebep olmadan 3 kez kabul etmeyenlerin sosyal yardımları kesilecek.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sosyal yardım alan vatandaşları işe alan işverenlerin sigorta primi ise devlet tarafından karşılanacak. İşverenlerin sigorta primleri 1 yıl süre ile karşılanacak. Ayrıca bu destekten devlete sigorta prim borcu bulunmayan işverenler yararlanabilecek. Söz konusu uygulama 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlayacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA