Ekonomi

Devletten vatandaşlara aylık 200 TL elektrik yardımı veriliyor!

Kronik hastalığı olan vatandaşların konutlarında elektrik faturalarına destek olmaları için kullanılan cihazların elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye varan destekler veriliyor. Peki, bu desteği alabilmek için şartlar nelerdir? Yardımlar ne kadar süre veriliyor?

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuruda bulunmak için gerekli olan belgeler bakanlık tarafından ifade edilmiştir. Kronik hastalığı olan ve düzenli olarak makineye bağlı olana vatandaşların, faturalarına destek olmak adına 200 TL’ye varan elektrik desteği veriliyor. Resmi sayfada başvuru için şu ifadeler kaydedildi:

“Başvurularda, hastanın kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine ilişkin sağlık raporu başvuran tarafından SYD Vakfına ibraz edilir. Başvuranlar Vakıflardan temin edecekleri Elektrik Desteği Programı Başvuru Formunu imzalayarak başvuruda bulunur”

Devletten vatandaşlara aylık 200 TL elektrik yardımı veriliyor!

HASTALARIN ÖZEL ELEKTRİK PARASI ALMASI İÇİN ŞARTLAR

Devlet elektrik parası desteği veriyor. Burada vatandaşların taşıması gereken bir takım şartları bulunuyor. Başvurular için taşınması gereken şartlar şu şekilde ifade edildi:

  • Hasta olan kişinin kronik ya da ağır hastalığı sebebiyle makineye ihtiyaç duyması
  • Hasta olan kişinin 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğu tespit edilmesi
  • Hasta olan kişinin devletten 2828 sayılı Kanun kapsamında evde bakım yardımı almaması
  • Gerekli evraklarla ve raporlarla birlikte başvuruda bulunmak

BAKANLIĞIN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeler kaydedildi:

“Bu program kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçladığı için üç destek türünü içermektedir.

Hastaların konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL’ye kadarki elektrik faturalarına desteği içeren Elektrik Tüketim Desteği bulunmaktadır.

Hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı sağlanmasını içeren Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği bulunmaktadır”

Devletten vatandaşlara aylık 200 TL elektrik yardımı veriliyor!

NE KADAR DESTEK VERİLECEK

Bakanlığın resmi web sayfasından elde edilen bilgiye göre 200 TL’ye varan Elektrik tüketim desteği verileceği ifade edildi. Bu noktada da elektrik tüketim desteğinde cihazın kullanım durumu dikkate alınacak.

EVDEN ÇIKAMAYANLAR NASIL BAŞVURACAK?

Kronik rahatsızlığı sebebiyle evden çıkamayacak durumda olan vatandaşlar başvurularını kişinin vekili, vasisi ya da velisi aracılığıyla da gerçekleştirebilir. Eğer bu kişiler de bulunmuyorsa, hastanın hanesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli de başvuru alabilir.

Yardımın başladığı ilk ay tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçlarının ödenmesini içeren Birikmiş Elektrik Borcu Desteği bulunmaktadır.