Ekonomi

Devletten Yeni İstihdam Projesi! İş Garantili Meslek Kursu, Günlük 60 TL Harçlık ve 10 Bin TL Eğitim Desteği

İstihdam konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla istihdamın artırılmasını ve işsizlik oranlarının azalmasını istiyor. 

İstihdamın artırılması ve istenilen meslek gruplarında personel yetiştirilmesini sağlamak amacıyla yeni bir teşvik projesi uygulamaya girecek. 

10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ, İŞ GARANTİLİ KURS VE GÜNLÜK 60 TL HARÇLIK

Hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulamanın detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu paylaşmıştı. Katıldığı bir etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında yeni uygulamanın müjdesini veren Bakan Sarıeroğlu gençlere 10 bin TL eğitim desteği ve iş garantili meslek kursu verileceğini söylemişti. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu tarafından duyurulan projeye göre, işverenler tarafından talep edilen meslek grupları hakkında detaylı çalışmalar yürütülecek ve bu meslek gruplarına yönelik eğitim kursları açılacak. Ayrıca bu meslek gruplarına ilişkin gençlere 10 bin TL destek sağlanacak. Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülecek projede eğitimler 8 ay sürecek ve talep edilen meslek gruplarından eğitim alan gençler eğitim sonunda aktif işgücüne katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordine edilecek proje kapsamında eğitim verilecek ilk meslek grupları bilişim sektöründe olacak. Geleceğin meslekleri üzerine eğitim verilecek kurslara katılan kursiyerler ise günlük 60 TL harçlık verilecek. 

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan projenin Nisan ayı içerisinde başlaması hedefleniyordu ancak konuya dair bir henüz bir açıklama yapılmadı. Bu konuda yürütülen çalışmaların devam ettiği ancak başlama tarihlerine ve başvuru koşullarına ilişkin detaylar halen ilan edilmedi.

Uygulamanın başlamasına ilişkin yapılan her türlü açıklamayı siz okuyucularımıza anlık olarak aktaracağız. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bu 10 bin tl kupon verilecek bu yılan hikayesine döndü hala verilecek 24 haziran da bu tür haberlerle geçer oy kabinine girinceye kadar devam çevir gazı yanmasın