Ekonomi

Didem Engin: Turizmde Kayıp Yıllar Yaşanmasından Endişe Ediyorum

TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin Turizm rakamlarını açıkladı ve bu konudaki endişesini dile getirdi.

Türkiye’de Turizm sektöründeki sorunların her geçen gün daha da derinleştiğini söyleyen Didem Engin, ülkemize gelen turist sayısının, 2016 yılı Nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 28 azaldığını belirtti. Otel doluluk oranının Nisan’da ülke genelinde yüzde 52 olduğunu, bazı illerde yüzde 30’un altına indiğini belirten Didem Engin Türkiye’nin geçen yılın aynı dönemine göre, Avrupa ülkeleri içinde otel doluluğu konusunda en yüksek düşüşü yaşayan ülke olduğunu söyledi.

“Binlerce kişi son birkaç ayda işini kaybetti. Sektör temsilcileri kaybın 10 milyar doları aşabileceği endişesini dile getirirken, AKP Hükümeti’nin konuyu bütün boyutlarıyla ele alan bir çözüm politikası ne yazık ki hala yok” diyen Didem Engin 5 ay önce Meclis Başkanlığı’na vermiş olduğu araştırma önergesini hatırlattı.

Didem Engin konuşmasını “2016 ve 2017 turizmin kayıp yılları olmasın diyerek araştırma önergesi vermiştim. Bu gidişle 2018 de turizmde kayıp yıl olacak endişesini taşıyorum.” sözleriyle tamamladı.

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, kamu ilanları, memur alım ilanları, akademik ilanlar, işçi alım ilanları ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net İnternet adresimizi takip edebilir veya kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.


Kamupersoneli.net  | Ankara