Ekonomi

Dikkat Sizinde Başınıza Gelebilir! Borç Var, Banka Yok!

Samsun’da 2014 yılında bankaya giden ve kredi çekme talebinde bulunan 2 çocuk babası Şenol Erken’in aldığı cevap Türkiye gündemine oturdu.

2014 yılından bu yana hiçbir banka kredi vermeye yanaşmayınca Şenol Erken çaresizliğini basın yoluyla duyurmak istedi.

Erken’e, bankadan 2 defa 10’ar bin lira kredi çektiği nedeniyle bu 20 bin lirayı ödemediği ifade edildi ve kredi verilmeyeceği bankalar tarafından söylendi.

Yaşadıkları karşısında şok olan Erken, herhangi bir bankada kredi çekmediğnii ve bir borcunun da olmadığını ifade etti ve şu açıklamada bulundu;

“2014 yılının 6. ayında kredi almak için bankaya gittim. Banka görevlisi bana ‘6’ncı ve 7’nci aylarda ayrı ayrı 10’ar bin lira olarak toplam 20 bin lira kredi çekmişsin.

Bu parayı ödememişsiniz takibe düşmüşsünüz’ diyerek kredi vermedi.

Bunun üzerine avukat tuttum, Samsun ve Bafra’da savcılığa şikayette bulundum. Maalesef iki taraftan da takipsizlik kararı çıktı.

Olay meydana çıkmadı. Borcum gözüküyor. Bütün bilgilerim doğru, telefonum doğru, adres bilgilerim doğru ancak ben böyle bir para çekmedim.

Borcum gözüküyor fakat ortada banka yok. Bulsam önümüzü açmak için ödeyeceğim.

Dikkat Sizinde Başınıza Gelebilir! Borç Var, Banka Yok!

Hangi bankaya borcum olduğu belli değil. Banka yok piyasada. Beni Merkez Bankası’ndan kredi kullanamaz hale getirdiler. Benim önümün açılmasını istiyorum.

Türkiye vatandaşı olarak kanunun verdiği haklardan yararlanabilme şansımız olmuyor. Kredi çekemiyorum. Bankalarla bir şey yapma şansımız yok. Yetkililere sesleniyorum.

Bu nasıl bir iş ben bir şey anlamadım. Her şeyimiz doğru ama piyasada banka yok. Bizim ismimiz cismimiz şu anda belli. Bunun düzeltilmesini istiyorum.

Ben de vatandaş olarak hakkımın geri verilerek bankalardan faydalanabilmem için kanunun ne gerekiyorsa yapmasını istiyorum.

Beni borcun var diye ne arama var ne bir evrak gönderme var.

Bu bana engel. Merkez Bankası’ndan kara listeye almışlar. Bu yüzden kredi alamıyorum” dedi.