Ekonomi

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun asgari ücret teklifi gündeme bomba gibi düştü!

Türkiye genelinde asgari ücret netleşmesi için merakla bekleyiş sürerken asgari ücret teklifleri tek tek açıklanmaya başlandı. 

DİSK ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Son olarak asgari ücret ile ilgili olarak Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)  Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptı.

2017/12/22/resized_d9f1b-9be85b25turkparasimanset4.jpg

2021 ASGARİ ÜCRET NET MAAŞ

Çerkezoğlu açıklamasında, “2021 yılı asgari ücreti her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır, her zamankinden daha fazla yaşamsaldır. O nedenle DİSK olarak bu en büyük ücret pazarlığında her ne kadar asgari ücret tespit komisyonu masasında olmasak da, asgari ücreti bir masa başı pazarlığı olarak görmediğimiz için alanlarda, sokaklarda, meydanlarda ve iş yerlerinde bu büyük pazarlığının, işçi sınıfının emeğinin hakkını alabildiği bir sürece dönmesi için bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte, sendikalı, sendikasız bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte insan onuruna yaraşır asgari ücret mücadelesini yürüteceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. 2021 yılı asgari ücreti net 3 bin 800 lira olmalıdır diyoruz” ifadelerini kullandı. 

2021 ASGARİ ÜCRET TEKLİFLER

2021 asgari ücret teklifleri şöyle:

CHP’nin önerisi 3 bin 100 lira.

İyi Parti’nin önerisi 3 bin lira.

Saadet Partisi’nin önerisi 8 bin 85 lira.

HDP’nin önerisi ise 4 bin lira.

 

Bir Yorum

  1. Sizden hiçbirşey olmaz elektrik e acımadan zam yapılıyo ama emekçilere gelince eliniz titriyo o kadar hazineyi mezaramı götürceniz