Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Hac ve Umre Ücretleri Zamlandı! Umre Ücretleri Ne Kadar? Hac Ücretleri Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 2019 yılı hac ve umre ücret tarifelerini açıkladı.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılında 5 bin TL olan umre ücretini 2019 yılı için 7 bin 500 TL olarak duyurdu.

Birgün Gazetesinden Mustafa Mert Bildircin tarafından derlenen bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı umre ücretlerini bu şekilde paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Hac ve Umre Ücretleri Zamlandı! Umre Ücretleri Ne Kadar? Hac Ücretleri Ne Kadar?

SAR KURUNA RAĞMEN ZAM MI YAPILDI?

Diyanet İşleri Başkanlığı umre işlemlerini SAR ile belirlemektedir ve Aralık 2017 yılında 1,04 oranından işlem gören Suudi Para birimi Türk Lirasının karşısında 1.50 oranında çıktı ve bundan dolayı umre fiyatlarına zam yapıldı.

2017 yılında SAR kuruna göre 5 bin TL olması gereken umre ücreti ise 2019 yılında 7 bin 500 TL’ye kadar çıktı.

SAR DEĞER KAZANINCA UMRE VE HAC ZAMLANDI

SAR’ın değer kazanmasıyla beraber Umre organizasyonuna katılacaklar iki kişilik odada yedi gün konaklamak için 4 bin 980 SAR ödemek zorunda.

Bunun yanı sıra marka olarak bilinen otellerin de olduğu otellerde yedi gün konaklamak için verilecek kişi başı ücret ise 7 bin 470 TL.

Umre için üç kişilik odalarda konaklamak isteyenler 6 bin 900 TL ödemek zorunda.

Diyanet tarafından belirlenen daha alt sınıfta yer alan otellerde kalmak isteyenler için 4 kişilik oda ücreti 4 bin 875 TL.

Bir Yorum

  1. asgari ucretle caliyorum annemi umre ye gondereyim dedim.Allah nasil gonderecem yaa.gunah boynumda mi kalacak.yazik yine zam ustune zam