Ekonomi

Dolar Düşme Eğilimine Devam Ediyor

Son dönemlerde yükselişte olan dolar dün düşüş eğilimi gösterdi. Dolarda yaşanan bu düşüş devam ediyor mu? Dolar yeni güne nasıl başladı? Hafta başında yükselme eğilimi gösteren dolar kuru 6 Aralık 2017 Çarşamba günü ne kadar oldu? Dolar yükseliyor mu? Düşüyor mu? Dolar ne kadar oldu? İşte güncel döviz kuru…

Dolar Düşüşe Geçti

Hafta başında yükselişe geçen dolar, yeni günde düşme eğilimi gösterdi. Son dönemlerde hareketli günler geçiren dolar kuru düşüşe geçti. Yatırımcısının merakla takip ettiği dolar kuru 6 Aralık 2017 Çarşamba günü düşüşe geçti. Geçtiğimiz günlerde 3,98 TL seviyelerine kadar yükselen dolar, sabah ilk işlemlere 3,84 TL seviyelerine kadar geriledi.

Dolar Kuru Ne Kadar Oldu?

Dün düşüşe geçen dolar düşme eğilimine devam ediyor. Merkez Bankası’nın önümüzdeki toplantısında faiz artırımı yapabileceğine ilişkin haberler dün dolar kurunu 3,85 TL seviyelerine kadar düşürdü. Dün 3,84 lira seviyelerinde kapatan dolar kuru bugün sabah da 3,84 seviyelerinde işlem gördü.

Dolar saat 07.00 itibariyle 3.8420 TL seviyesinden güne başlarken,

Euro da aynı saat itibariyle 4.55 TL seviyesinde işlem gördü.

Merkez Bankasından beklenen artırımının yanı sıra, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın serbest piyasa ekonomisine ilişkin yaptığı açıklama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sermaye hareketlerini sınırlamaya yönelik yapmış olduğu açıklamaları da dolar kurunda düşmeye neden oldu.

Kamupersoneli.net – ANKARA