Ekonomi

Dolar haftanın ilk gününde kritik banda çok yaklaştı! 20 Nisan güncel dolar ve euro fiyatları açıklandı!

Haftaya yükselişle başlayan doların ateşi dinmiyor. Koronavirüs salgınından etkilenmeye devam eden doları, euro 7,45 TL’den takip ediyor. Vatandaşlar, dolar ve euro fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Merak edenler için 20 Nisan güncel dolar ve euro fiyatları belli oldu.

20 NİSAN DOLAR NE KADAR?

Haftanın ilk gününde yatırım yapmak ya da elindeki dolarları bozdurmak isteyen vatandaşlar, dolar ve euro fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Dolar, sabah saatlerinde güne düşüşle başlamasına rağmen, gün içerisinde yeniden 6,93 TL seviyesine yükseldi. Geçtiğimiz hafta 6,42 TL’ye kadar gerilese de yeni hafta 7 TL seviyesine kadar yaklaştı.

Dolar haftanın ilk gününde kritik banda çok yaklaştı! 20 Nisan güncel dolar ve euro fiyatları açıklandı!

20 NİSAN EURO NE KADAR?

20 Nisan euro fiyatları da en az dolar fiyatları kadar araştırılmaya devam ediliyor. Dolar yükselmeye devam ederken, euro da aynı dakikalarda 7,45 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Yeni haftanın en önemli gelişmesi, Merkez Bankası’ndan gelecek faiz kararı olacak. Merkez Bankası’nın da bu hafta faiz indirimini açıklaması bekleniyor. Ekonominin geçtiğimiz Mart ayında sert bir yavaşlama yaşamasına sebep olan koronavirüs salgını için bu ay yeni önlemlerin alınması planlanıyor. Bu kapsamında Nisan ayı için Merkez Bankası’nın faizinde 50 baz puan indirim yapması öngörülüyor. Herkesin merakla beklediği Merkez Bankası, kararını bu hafta Çarşamba günü saat 14.00’de açıklayacak.