Ekonomi

Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Kurunda Son Durum (6 Kasım 2018 Döviz Kuru)

6 Kasım sabahı dolar kuru ne kadar oldu? 

ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırımlardan 8 ülkenin muaf tutulması ve bu muaf tutulan ülkelerin arasında Türkiye’nin bulunması dolayısıyla Türk Lirası döviz kuru karşısında değer kazanmıştı. Gece saatlerinde son üç ayın en düşük seviyesine gerileyerek TL karşısında eriyen dolar kuruna dair son gelişmeler şu şekilde,

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

6 Kasım’ın ilk saatlerinde Dolar kuru bir önceki günden gelen düşme eğilimi ile beraber 5.32 bandında seyrediyor. Gece saatlerinde 5.30 bandına kadar gerileyen dolar 6 Kasım’ın ilk saatlerinde 5,3152’seviyesinde. Euro’da, dolar gibi TL karşısında değer kaybederek 6,0798 TL seviyesinde. İngiliz Sterlini ise 6,9670 TL. 

Dolar kuru haftaya 5.43 seviyesinde başlamış ve gün içinde yükseliş göstermişti. 5 Kasım Pazartesi günü enflasyon rakamlarının açıklanması ve enflasyon oranlarının oldukça yüksek çıkması sonucu döviz kurunun TL üzerindeki baskısının artması bekleniyordu. Ancak ABD’den gelen açıklamaların ardından dolar kuru gevşedi ve gerilemeye başladı. 5 Kasım akşamı 5.40 TL seviyesinin gerisine düşen Dolar kuru gece boyunca bu düşme ivmesini korumuştu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’a uygulanan yaptırımlardan Türkiye’nin muaf tutulacağını belirtmesinin TL’nin değer kazanmasında önemli etkisi oldu. Akşam saatlerinde 5.35 seviyelerine gerileyen Dolar gece saatlerinde 5.31 bandına kadar geriledi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA