Ekonomi

Dolar Kendi Rekorunu Kırdı, Yeni Tarihi Zirve Geldi, Dolar Kaç TL Oldu?

Rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeni ile Amerika’nın Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından dolarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dolar kuru 5,09 lira seviyesine çıkarak tarihi rekorunu yeniledi. 

Ardından gelen kar satışları ile beraber dolar kurunda bir miktar gevşeme yaşandı. Saat 14:00 itibari ile dolar kuru alış 5.0350 lira ve satış 5.0850 lira üzerinden işlem görmeyi sürdürüyor. Euro kuru ise adım adım 6 lira sınırına doğru ilerlemeye devam ediyor. 

Euro 6 Lira Olacak Mı?

Euro kuru şu anda alış 5.8450 lira ve 5.9050 lira satış sınırında işlem görmeye devam ediyor. Yaşanan siyasal gerilim ne yazık ki döviz kuru üzerinde tetikleyici rolü üstlenirken yaşanan artışlar ülke ekonomisine zarar olarak yansıyor. Dolar ve euro kuru yükselmeye devam ederken yaşanan bu artış aynı zamanda pek çok ürüne de zam yapılması anlamına geliyor. Altın fiyatları da yükseliyor. 

Döviz Kurunda Yükseliş Devam Edecek Mi?

Ne yazık ki Amerika tarafından yapılan yaptırımların geriye alınmaması durumunda kurdaki yükselişin devam edeceği belirtiliyor. Yine yarın açıklanacak olan Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK enflasyon verileri de piyasa açısından büyük önem taşıyor. 

Bu rakamların beklentileri aşmaması ya da beklentinin çok üstünde çıkmaması durumunda doların ateşi biraz sönecek gibi görünürken rakamın beklentileri aşması durumunda ise yaşanan gerilimin katlanarak artacağı ve doların yarın hızlı bir yükseliş trendi yakalayacağı belirtiliyor. 

Kamupersoneli.net