Ekonomi

Dolar Kuru 5,90 TL'yi Aştı ! İşte 14 Ekim Güncel Döviz Fiyatları

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD’den üst üste yaptırım tehditleri geldi. ABD Başkanı Donald Trump’ın cuma günü yaptırım tehdidi içeren ve sonrasında devam eden paylaşımlarıyla dolar yğkselmeye başlamıştı.

DOLAR NE KADAR?

Trump açıklamalarına hafta sonu da devam etti. ABD’nin yaptırım da içeren açıklamalarının ardından ikili ilişkilere yönelik endişelerle dolar baskı altında kalmayı sürdürüyor. Dolar kuru, TL karşısında yeni haftaya 5.90 seviyesinde başladı. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak Milli Gazete’nin aktardıklarına göre piyasalar ABD’nin yaptırım tehdidini TL için oldukça “ciddi bir tehdit” olarak görüyor ancak bugünden fiyatlamayı da tercih etmiyor.

ABD Başkanı Trump Barış Pınarı Harekatı hakkında açıkama yapmaya devam etmişti. Trump son açıklamalarında “Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre’nin birçok üyesiyle Türkiye’ye güçlü yaptırımlar uygulama konusunda görüşüyoruz. Hazine uygulamaya hazır, ek yasal düzenlemeler de yapılabilir. Bu konuda büyük bir görüş birliği var. Türkiye yapmamamızı istedi. Gelişmeleri takip edin” ifadelerine yer vermişti.

Tüm bunların yanı sıra saat 10:30 itibari ile dolar şöyle:

Dolar Kuru 5,90 TL'yi Aştı ! İşte 14 Ekim Güncel Döviz Fiyatları