Ekonomi

Dolar Kuru Hafif Yükselişe Geçti

Dolar dünkü değer kaybının ardından yeni güne nasıl başladı? Dolar düşüşe devam mı ediyor? 12 Aralık 2017 Salı gününe nasıl başladı? Güncel döviz kuru ne kadar? 

Geçtiğimiz haftayı 3,85 TL’nin altında tamamlayan dolar/TL haftanın ilk gününe daha da düşerek başladı. Dün 3,8364 TL seviyelerine kadar düşen dolar/TL, yeni günde yatay seyrini koruyor. 

Dolar Yatay Seyrini Koruyor

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) gelen büyümedeki son haberler, TL’nin dolar karşısında değer kazanmasında etkili oldu. 

Geçtiğimiz günlerde düşme eğiliminde olan dolar/TL, yatay seyrini koruyor. Yatırımcısının merakla takip ettiği dolar kuru ne kadar oldu? Son önemde piyasalara yaşanan durgunluk dolar kurunu da etkilemeye devam ediyor. 

Dolar Ne Kadar Oldu?

12 Aralık 2017 Salı günü dolar/TL sabah 9.00 sularında hafif yükselişe geçerek 3,8400 liradan işlem görmeye devam ediyor. Euro da aynı saatlerde 4.51 liranın biraz üzerinde işlem görüyor.

Analistlerin yapmış olduğu açıklamasında, bugün İngiltere’de enflasyon, Almanya’da ZEW endeksleri ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirtti. Ayrıca, bugün başlayacak ve 2 gün sürecek ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı, yatırımcıların gündeminde olduğu belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA