Ekonomi

Dolar Kuru Yükselme Eğilimini Sürdürüyor

Dolarda yaşanan dalgalanmalar devam ediyor. Dolar yeni güne nasıl başladı? Dolar yükselme eğilimine devam ediyor mu? Son günlerde yükselişe geçen dolar kuru 20 Aralık 2017 Çarşamba gününe nasıl başladı?

Yönünü Yukarı Çevirdi

Son dönemlerde yükselme eğilimine geçen dolar kuru yeni güne hafif yükselişle başladı. Hafta başında yükselme eğilimine geçen dolar kuru, yeni günde de hafif yükselişini sürdürüyor. Yönünü yukarı çeviren dolar ne kadar oldu? İşte 20 Aralık 2017 Çarşamba güncel döviz kuru…

Dolar kuru dün 3,82-3,85 seviyelerinde dalgalanmalar yaşarken günü yüzde 0,11 artışla başlayarak 3,8342 TL’den kapattı.

Dolar Ne Kadar Oldu?

Yeni güne ise yükselişle başlayan dolar,  saat 09,40 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 3,8430 seviyelerinden işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Euro ise yüzde 0,2 yükselişle 4,5510 ve sterlin/TL de yüzde 0,3 artışla 5,1470 seviyelerinden işlem görüyor.

Yılsonuna Kadar Sakin Seyir İzleyecek

ABD’de yaşanan vergi referandumunun gelişmelerinin takip edildiğini belirten Analistler, yurt dışında yatırımcıların Noel tatili havasına şimdiden girdiğini, bu nedenle piyasalarda yıl sonuna kadar sakin bir seyir izlenebileceğini aktardı.

Dün tasarının Temsilciler Meclisi’nde onaylanması ve Hazine tahvil getirilerindeki artıştan destek bulan dolar, Alman devlet tahvil getirilerindeki keskin yükseliş ise Euronun değer kazanmasına neden olmuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA