Ekonomi

Dolar Ne Kadar Oldu? 12 Temmuz Dolar Kuru 5 Liraya Dayandı

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından hareketlilik gözlemlenen döviz kurundaki dalgalanma devam ediyor. Yükselme eğiliminde olan döviz kuru 12 Temmuz gecesi iyiye hareketlendi ve tarihi seviyelere ulaştı. 

Gece yarım itibariyle döviz fiyatlarında yaşanan bu artış rekor seviyeye geldi ve ABD doları 4,98’e, Euro’da 5,82 bandına yükseldi. Bundan sonraki süreçte ise daha sakin bir seyirde devam eden Dolar ve Euro fiyatları düşüşe geçti. 

DOLARDAN GECE YARISI TARİHİ REKOR

Seçimlerden önceki süreçlerde hızla yükselen döviz fiyatları seçimlerin tamamlanmasının ardından skin bir seyir izliyordu. Ancak bu sakinlik son zamanlarda yerini dalgalanmaya bıraktı. Özellikle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından yükselişe geçen döviz fiyatları yeniden rekor seviyelere ulaştı. 

12 Temmuz gecesi tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşan Dolar 5 lira seviyesine dayandı. Euro ise 5.82 liradan işlem gördü. Bu rekor yükseliş daha sonra yerini düşüşe bıraktı. 

9 TEMMUZ’DAN SONRA YÜKSELDİ

Dolar seçimlerin ardından Temmuz ayına 4.61 seviyelerinde başlamış daha sonraki süreçte ise 4.57 seviyelerine kadar gerilemişti.  4.57 ile son bir ayın en düşük seviyesine ulaşan dolar fiyatları, sonraki süreçlerde yeniden yükseliş eğilimine geçti. 9 Temmuz tarihinde 4.73 bandında olan dolar fiyatları bu rakamla ise son bir ayın en yüksek seviyelerine çıkmış oldu. 

9 Temmuz tarihinde itibaren ise piyalarda yaşanan hareketlilik devam etti. Bu kapsamda yükselişini sürdüren dolar 12 Temmuz gecesi 4.98 seviyelerine Euro ise 5.82 seviyelerine kadar yükseldi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA