Ekonomi

Dolar Ne Kadar Oldu? 28 Mayıs 2018 Dolar Fiyatları

Dolar / TL geçtiğimiz hafta içerisinde 4.90’lı seviyelere kadar çıkarak tarihi zirvesini görmüştü. Daha sonra merkez bankasından gelen 3 hamle ile beraber düşüş yaşandı.

Bilindiği gibi TCMB geç likidite penceresi faiz arttırımı, TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri takvimini oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarının 8 milyar dolara çıkarılması ve son olarak reeskont kredi tutarlarında kredinin vadesinde ödenmesi halinde kurun ihracatçılar için sabitlenmesi kararı aldığını duyurmuştu.

DOLAR NE KADAR?

Geçtiğimiz haftayı 4.71 TL’den haftayı kapatan dolar 28 Mayıs ile başlayan haftaya 4.70 altında 4.6938 TL ile girdi. Dolar saat 08:00 civarında ise 4.6683 TL’ye sabitledi.

Euro ise 5.4941 ile kapattığı haftanın ardından 28 Mayıs haftasına 5.50 TL ile başladı ve aynı saatlerde 5.4738 TL’den işlem görmekte.

Piyasalar gelişmeleri an be an takip ederken MB’nin 7 Haziran’daki PPK toplantısı öncesinde sadeleşme vurgusu yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, dün Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ana fonlama kanalı olarak yeniden haftalık reponun kullanılmasının planlandığını kaydetti.

Çetinkaya, “Simetrik bir koridor olacak. Önümüzdeki günlerde haftalık repodan fonlama yapmayı, belli seviyenin etrafında dar bir bantı işleve geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

DÖVİZ PİYASALARINDA SON DURUM

Kamupersoneli.net I ANKARA