Ekonomi

Dolar Son Zamanların En Düşük Fiyatlarını Yaşıyor

Dolar Son Zamanların En Düşük Fiyatlarını Yaşıyor

Dolar 2.82 TL ile alış bulurken, son zamanlarda gördüğü en düşük tutara ulaşmış durumda. Euro ve Dolar’da yükselişin devam edeceği yönünde fikirler üretilirken, son günlerde yaşanan ani düşüşler şaşırttı. Özellikle yatırımcılar Dolar üzerinden büyük planlar yapmaya başlamışken, yaşanılan düşüşten onlarda nasiplerini aldılar. Vatandaşlar, yastık altı tabiriyle aldıkları dolarların düşüşe geçmesi nedeniyle şaşkın olduklarını belirtmelerinin yanı sıra, Dolar yatırımı yapmak isteyenler için de tam zamanı gibi görünüyor.

2.82 Türk Lirası tutarına inen Dolar, son günlerde yaşanılan siyasi ve terör gündemi nedeniyle hayli yorgundu. Euro anlık sarsıntılardan nasibini küçükte olsa almış, ancak dengesini tekrar koruyarak yükseliş devrine tekrar kavuşmuştu. Konuyla alakalı özellikle inşaat ve elektronik sektöründe etkisini hissettiren Dolar fiyatlarındaki düşüş, uzmanlara göre kısa zamanda tekrar 3 liraya daha yakın seviyelere ulaşmış olacak.

Son Zamanların En Düşüğü

Dolar son zamanlarda yaşanılan en düşük fiyatlardan yatırımcılarla buluşuyor. Dolardaki bu düşüş son zamanlarda yaşadığı en önemli ve sürekli düşüş olarak belirtildi. 1 haftadır süre gelen yoğun düşüş uzunca bir süredir görülmeyen düşüşün de belgeleyicisi oldu. Global ekonomilere yön veren önemli para birimlerinden olan Doların, yakın tarihte de yine inişli çıkışlı bir grafik izleyeceği tahmin ediliyor. Ancak yatırımcılar için halen riskli süreç devam ediyor. Uzmanlar bu konuda da büyük yatırımlardan kaçınılmasını öneriyorlar çünkü dolar son zamanların en düşük fiyatlarını yaşıyor.

kamupersoneli.net