Ekonomi

Dolar ve Euro Kuru Düşüyor, Altın Fiyatı Yeni Haftaya Nasıl Başlar?

Özellikle de son dönemde sürekli olarak yükselen yapısı ile büyük kazanç sağlayan ve yıldızı parlayan dolar kuru seçimlerden bu yana baskı altında sönmeye devam ediyor. 

Dolar kuru sabah saatlerinde 4,50 lira seviyesinin altına düşürken Euro kuru ve altın fiyatları da düşüyor. Gram altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatları da düşüşten payını alıyor. 

9 Temmuz 2018 Dolar Kuru Ne Kadar?

Seçim öncesinde nerede ise her gün yeni bir rekor kıran dolar kuru seçim sonrasında dalgalı bir seyir izliyor. Dolar kuru sürekli olarak 4,55 lira ile 4,75 lira arasında gidip gelirken 9 Temmuz Pazartesi dolar kuru güne 4,55 lira seviyesin altına düşerek başlangıç yaptı. 

Dolar kuru ardından gelen tepki alımları ile yükseldi ancak yine de 4,5571 alış ve 4,5601 satış seviyesinde kaldı. Doların bugün izleyeceği seyri belirleyecek en önemli etken iç piyasada açıklanacak olan yeni kabine listesi dış piyasada ise küresel ticaret savaşı hamlelerine göre şekillenecek. Amerika Çin karşısında elini güçlendirecek hamlelere imza atarsa dolar kuru yükseldi haberlerini takip ederken Çin bu savaşta öne geçerse dolar kuru düştü haberlerini takip edeceğiz. 

9 Temmuz 2018 Euro Kuru Ne Kadar?

Euro kuru dolara kıyasla daha istikrarlı bir tablo sergilese de yine de Euro kuru da düşüş eğilimi göstermekten kurtulamıyor. Euro kuru anlık olarak düşerken sonrasında peşinden gelen tepki alımları ile toparlanıyor ve yukarı yönlü bir seyir izliyor. Euro kuru şu anda 5.3666 lira seviyesinden işlem görüyor. 

9 Temmuz 2018 Altın Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye’de küçük yatırımcının güvenilir limanı olan altın yatırımı içinde dolar kaynaklı dalgalı fiyatlanma etkileri devam ediyor. Altın fiyatları 9 Temmuz gününe düşüşle başlatı. Altın fiyatları düşüyor haberlerine neden olan yaşanan düşüş gram altın fiyatı için 1840,40 lira seviyesinin görülmesine neden olurken çeyrek altın fiyatı ise yeniden 300 liranın altına düşerek 298.46 lira seviyesine geldi. Yarım altın fiyatı 97,13 lira olurken Cumhuriyet altını 1.234,72 lira ve 22 ayar bilezik gramı ise 169.25 lira oldu.