Ekonomi

Dolar ve Euro Kuru Yükselişi Sürdürüyor, Dolar Fiyatları Kaç TL Oldu?

Altın fiyatları peşpeşe rekor kırmaya devam ederken dolar kuru ve euro kuru da yükselişini sürdürüyor. 

Ne yazık ki Türk Lirası dolar kuru karşısında erimeye devam ederken Trump tarafından Twitter üzerinden atılan her tweet dolar kurunun biraz daha yükselmesine neden oluyor. 

Dolar 7,23 Lira İle Tarihi Zirveye Çıkmıştı 

Rahip Brunson serbest bırakılmadığı takdirde Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanacağı açıklaması ilk olarak 25 Temmuz tarihinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yapılmıştı. 

Açıklama yapıldığı gün dolar kuru 4,7480 lira üzerinden işlem görürken açıklamanın ardından kur büyük bir hızla yükselişe geçmiş ve 13 Ağustos 2018 tarihinde 7,2393 lira seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek kur rekorunu kırmıştı. 

30 Ağustos 2018 Dolar Kuru Ne Kadar?

Dolar kuru Pazartesi gününden bu yana yakaladığı yükseliş trendini sürdürmeye devam ederken dolar kuru alış 6,50 lira ve dolar kuru satış 6,65 lira üzerinden işlem görmeyi sürdürüyor. 

Kurban Bayramı döneminde diğer ülkeler tarafından verilen destekler sayesinde dolar kurunda düşüş başlamış ve doların 5,90 lira seviyesine gerileyeceği öngörülmüştü. 

30  Ağustos 2018 Euro Kuru Ne Kadar?

Dolar kurunda yaşanan artış ne yazık ki Euro kurunu da etki etmiş durumda. Saat 12.30 itibari ile Euro kuru alış 7,56 lira ve Euro kuru satış 7,78 lira üzerinden işlem görmeye devam ediyor. Yaşanan yükselişin ardından vatandaş “Euro 8 lira olacak mı?” endişesini yeniden yaşamaya başladı. 

Kamupersoneli.net