Ekonomi

Dolar ve euro rekorla başladı! 7 Ekim 2020 Son dakika canlı döviz kuru

Yatırım yapmak isteyenler dolar ve euro başta olmak üzere döviz kurunu son dakika canlı bir şekilde takip ediyor.

DOLAR VE EURO FİYATLARI SON DURUM

Dolar ne kadar? Euro fiyatları son durum nedir? diye merak edilirken ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının takip edileceği yeni güne dolar/TL 7,86’yı euro/TL ise 9,22’yi aşarak başladı.

East Capital Gelişen ve Öncü Piyasalar Portföy Yöneticisi Emre Akçakmak piyasalar hakkında yaptığı değerlendirmede, “Şu anda da Suriye, Libya, Yunanistan, Ermenistan derken son olarak Kıbrıs ve S-400’lerin test edileceği haberleri dahil dış politikanın neredeyse bütün düğmelerine aynı anda bastığımız ve ABD’deki seçimlerin iyice yaklaştığı bir ortamda kısa vadede risk almak istemeyen yerli-yabancı yatırımcıların TL’den uzaklaştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı Eda Karadağ ise, “Sabah saatlerinden bu yana Türk varlıklarında negatif ayrışma söz konusu. Türk varlıkları özelinde oynaklığın bir süre daha devam etmesini bekleyebiliriz. Dışarıdaki gelişmeler bizim için önemli. Trump’ın sert söylemlerine devam etmesi bizim için negatif” dedi.

DOLAR NE KADAR OLUR?

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültene göre, gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında ağırlıklı olarak iyimser bir performans sergilese de TL tarafında yüksek bir toparlanmanın görülmediği gözlemleniyor. 7,74’ün kuvvetli destek (düşüş yönündeki fiyatın karşılaştığı ve aşmakta zorlandığı fiyat seviyesi) olduğu kurda, 7.83067 ve 7.85768 seviyeleri direnç (yükseliş yönündeki bir fiyatın aşmakta zorlandığı fiyat seviyesi) noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 7.72823 – 7.68446 – 7.62725 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

QNB Finansinvest analizinde ise, “Dolar kuru dün TL’nin gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak dolar karşısında değer kaybı ile yükselişteydi. 7,72 destek konumunda, yukarıda ise 7,85-7,87 bandı direnç olarak izlenebilir.” denildi

Ahlatcı Yatırım tarafından paylaşılan piyasa notunda, “Teknik olarak incelediğimizde, kurun 7,78 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 7,80, 7,82 ve 7,84 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 7,76, 7,74 ve 7,72 destek seviyeleri takip edilebilir.” ifadelerine yer verildi.

PİYASADA NELER TAKİP EDİLECEK?

Bugün yurt içinde eylül ayı Hazine nakit dengesi takip edilecek. Hazine nakit dengesi, ağustos ayında 30,4 milyar TL’lik fazla vermişti.

Bütçe dengesi ise ağustos ayında 28,2 milyar TL fazla vermiş böylece yıllık açık temmuzdaki 194,2 milyar TL’den 166,5 milyar TL’ye, tahminlerimize göre GSYH’e oranı da %4,2’den %3,6’ya yükselmişti.

Yurt dışında ise Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanakları izlenecek.