Ekonomi

Dolar ve Euro yükseliyor altın kendi rekorunu kırıyor!

Dolar, Euro ve özellikle altın her gün yükselişine devam ediyor. Döviz ve altında ki bu tarihi yükseliş vatandaşların tepkilerine yol açarken, muhalefetten ekonomi eleştirileri yükselmeye başladı. Ekonomi değerlerden dolayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘’ Meral Akşener: Geçen yıl “Berat Harikalar Diyarında” filmini izlemiştik. Bu kafayla giderse, seneye de ‘Titanik’le kapanışı yapar artık” dedi.

‘’REZERV SATARAK DÖVİZ DÜŞÜRÜLMEZ’’

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’ “Yüksek enflasyonun bana göre en önemli sebebi yüksek faizdir. Yüksek faiz eğer aşağıya çekilmezse enflasyon da kesinle aşağı düşmeyecektir. Faizi aşağı çekerseniz enflasyon aşağı düşer.” Sözlerine atıfta bulunan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş kendi Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu;

‘’Rezerv satarak Döviz tutulmaz. Vergi arttırarak ithalat durmaz. Faiz indirerek enflasyon inmez. Ekonomi 101…’’ dedi. Döviz ve gram altın fiyatlarının rekora koşması, Twitter’de gündem olurken, diğer taraftan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kur 5,20 iken “Seçimden sonra yükselmesini çok beklersiniz” sözleri hatırlatıldı. Peki şimdi dolar, Euro ve gram altın alış ve satış fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar..

28 TEMMUZ 2020 DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARI

Gram Altın Fiyatı

Alış 434,08 TL, Satış 437,12 TL

Çeyrek Altın fiyatı alış 689,19 TL, satış 704,47 TL

Dolar ve Euro yükseliyor altın kendi rekorunu kırıyor!

Dolar kuru sayfasindan güncel olarak dolar alis satis fiyatlarinin TL (Türk Lirasi) karsiliklarini görebileceginiz gibi, bugün en fazla hangi rakamlara ulastigini ve hangi fiyat üzerinden piyasalara giris yaptigini görebilirsiniz. Grafik üzerinde bu rakamlar saatler üzerinden yüksek ve düsük ibareleri ile gösterilmektedir.

ABD Dolar’ı 6,94 TL

EURO 8,15 TL

İngiliz Sterlini 8,94 TL