Ekonomi

Dolarda dalgalanma devam ediyor! 9 Nisan güncel dolar ve euro fiyatları belli oldu!

Küresel piyasadaki gündemin yoğunluğu dolar ve euro fiyatlarını da etkiliyor. Dolar dün, gelen iyi haberlerle 6,70 TL bandına kadar geriledi. Ancak sabah 6,76 TL ila 6,79 TL seviyelerinde seyretmeye devam ediyor.

 DOLAR FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Vatandaşlar son dönemde altın ve dolara yatırım yapıyor. Dolar da uzun vadeli yatırım aracı olarak görülürken, dalgalanan fiyatlarıyla vatandaşı tedirgin ediyor. Dolar an itibariyle 6,79 TL bandına kadar yükseldi. Gün içerisinde fiyatın düşebileceği öngörülüyor.

EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yoğun geçecek olan veri gündeminin ardından uzmanlar, dolar ve euro fiyatlarında düşüş olabileceği öngörüyor. Doların 6,79 TL’den işlem gördüğü sırada, euro da 7,36 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolarda dalgalanma devam ediyor! 9 Nisan güncel dolar ve euro fiyatları belli oldu!

DİRENÇ SEVİYESİ 6,84 TL OLABİLİR

Gün içerisinde OPEC+ toplantısının yapılması bekleniyor. Toplantıya ilişkin açıklanacak kararlar ve koronavirüsün dolar üzerindeki etkisi, günün önemli gelişmeleri arasında olacak. Fed Başkanı Jerome Powell, saat 17.00’de ekonomik duruma dair bir bilgilendirme gerçekleştirecek. Powell, yapmış olduğu değerlendirme şu şekilde:

“Gelişmekte olan ülke para birimleri bu hafta dolar karşısında ağırlıklı olarak ılımlı bir görünüm sergilerken TL’de ise tam tersi bir durum söz konusu. Hafta başında küresel risk iştahının iyimser seyrine rağmen TL’nin kalıcı şekilde güç kazanamaması risklerin arttığına yönelik sinyaller vermeye başlamıştı. Bu duruma paralel olarak kurun 6,79’un üzerini test etmeye başladığını görüyoruz. 6,75’in üzerinde risklerin yukarı yönlü olduğunu düşünürken 6,80 ve 6,84 seviyelerini sonraki direnç noktaları olarak görüyoruz”