Ekonomi

Dolar/TL Düşmeye Devam Ediyor! Dolar Ne Kadar Oldu? (6 Şubat 2017)

Bilindiği gibi bir süredir Dolar düşüşte. Bu hafta da Dolar düşüşle güne başladı. Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) Cuma günü tarımdışı istihdam verileri açıklandı. Bunun ardından Dolar düşüşe geçti. Dolar, yeni haftada da düşmeye devam ediyor.

DOLAR YENİ HAFTADA YÖNÜNÜ AŞAĞI ÇEVİRDİ 

Bankalararası piyasalarda Dolar fiyatları açıklandı. Bankalararsı piyasalar tarafından açıklanan verilere göre Dolar 3,67’nin altına düştü. Bilindiği gibi Cuma günü ABD’den veriler gelmişti. Bu verilere göre saatlik ücretlerin beklentilerin altında artış kaydetmesi sonrası kurda hızlı düşüş olmuştu. Bu bağlamda dolar 3,70’in altına çekilmişti.

EURO/TL FİYATI NE KADAR?

Yeni haftanın ilk işlem gününde Euro’nun fiyatı da açıklandı. Yeni hafta işlemlerine göre Euro 3,93 TL civarında seyrediyor.

Yeni hafta da piyasalarda gündemin nispeten sakin olması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın mevcut sıkı duruşunu koruması kapsamında Türk Lirasına desteğin de süreceği ifade ediliyor. Cuma günü kapanışta ise Doların satış fiyatı 3,6970 TL, Euro’nun 3,9800 TL olarak paylaşılmıştı.

Kamupersoneli.net | ANKARA