Ekonomi

Döviz Kredileri Hakkında Kritik Karar!

Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk Lirası cinsinden yapılandırması durumunda yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kurunun esas alınacağı belirtildi.

Kredi Garanti Kurumlarına sağlanacak olan Hazine Desteklerine İlişkin Karar’da değişiklik yapılmasını öngören karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak 11 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlar kapsamında işletme kredilerinin asgari vadelerinin 6 ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olarak belirtildi.

Her bir yararlancı için kefalet indirimi KOBİ tanımları haiz yararlanacılarda azami 25 milyon TL, KOBİ tanımı dışında yer alan yararlanıcılar için ise azami 200 milyon TL olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Bu kapsamda döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk lirası cinsinden yapılandırılması durumunda ise yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınacağı ifade edildi.

KARAR METİNLERİ

Döviz Kredileri Hakkında Kritik Karar!

Döviz Kredileri Hakkında Kritik Karar!

Kamupersoneli.net I ANKARA