Ekonomi

Düve Desteği Projesi 81 İle Çıkarılıyor! Düve Desteği Nedir? Nasıl Alınır?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir otelin konferans salonunda düzenlenen “Tarım Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.

Ekonominin gelişmesinin tarıma bağlı olduğıunu ifade eden Pakdemirli yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Pakdemirli düve desteği projesinin 41 ilden 81 ile çıkarılacağını açıkladı ve detayları paylaştı.

Düve desteğinin 41 ilden 81 ile çıkarılacağını ve düvenin yüzde 40’ının hibe edileceğini açıklayan Pakdemirli yaptığı açıklamasında;

“Türkiye genelinde 263 bin üreticimizin 870 bin ton sütü için 205 milyon lira çiğ süt desteğini ağustos ayının ilk haftasında ödüyoruz.

Litre başı 25 kuruştu hatırlarsınız. Küçükbaş Sürü Büyütme Projesi kapsamında da doğan kuzu ve oğlaklarını damızlık olarak sürüye katan üreticilerimize de 100 lira destek veriyoruz.

Düve desteği projesini 41 ilden 81 ile çıkarıyoruz. Bu kapsamda düve alan vatandaşlarımıza düve bedelinin yüzde yüzde 40’ını hibe ediyoruz.

Hayırlı, uğurlu olsun. Toprak Mahsulleri Ofisimiz besicilerin ve yem sektörünün ham madde sıkıntısı yaşamamaları için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalarına başlamıştır.

Hasat döneminin bitmesiyle birlikte yetiştiricilerimizin maliyetlerine olumlu yansıyacak gerekli tüm politikalar uygulamaya konulacaktır.” dedi.

DÜVE DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Düve desteği verilecekler şu şekildedir;

1- Bu işe yeni girenlere.

2- Düve yetiştiren ve kapasitesini artırmak isteyenlere.

3- TÜRKVET Hayvan Bilgi sistemine en az 3 yıldır kayıtlı aktif sığır işletmesi olan.

Bir Yorum

  1. Slm gaziantep / nizipten fahrettin ilk okul mezunuyum 7 cocuk babasiyim kiraciyim acil ise ihtiyacim var 05458510215

  2. Bu desdeği hep zenginlermi alır bizler köye gidelim hayvan yetiştirelim işimizi büyütelim diyoruz baş vurduğumuz birsürü engel çıkıyor yardımcı olun başka bişey istemiyprum

  3. Bu desdeği hep zenginlermi alır bizler köye gidelim hayvan yetiştirelim işimizi büyütelim diyoruz baş vurduğumuz birsürü engel çıkıyor yardımcı olun başka bişey istemiyprum